Százezres jutalmat kapott a miniszter és az államtitkárok is, hogy legyen miből nyaralni

Jutott a vezetőknek is.

A tárca 509 dolgozója részesült fejenként bruttó 215 ezer forint értékű ajándékutalványban a nyáron, köztük a felső vezetők is.

A minisztérium a portál kérdésére azt írta, a magas színvonalú munka elismerésének egyik bevett módja az eseti juttatás, nemcsak a köz- de a magánszférában is, ők ezzel szeretnének hozzájárulni a nyári kiadásokhoz, így a pihenéshez és a gyermekek táboroztatásához is.

Mivel a juttatásra jogosultak körébe a politikai vezetők is beletartoznak, így nem volt akadálya annak, hogy a miniszterek és az államtitkárok is kapjanak hozzájárulást a nyári költségeikhez.

A dolgozóknak bizonyára jól is jön az összeg, ám nem biztos, hogy a vezetőknek is akkora szükségük van rá: Trócsányi László miniszter például nettó 733 ezer forintot keres.

A három államtitkár, Vízkelety Mariann, Kecsmár Krisztián és Völner Pál már tavaly november végén is kapott bruttó 250 ezer forintot a karácsonyi kiadásokra, igaz, ők csak nettó 660 ezer forintot keresnek.

A napi.hu megnézte azt is, mi a helyzet a többi minisztériumnál.

- Kiderült, az ajándékutalvány máshol nem túl népszerű forma a felső vezetők körében, az Igazságügyi Minisztériumon kívül csak az agrártárcánál és a Miniszterelnökségnél osztottak ilyet.
- Előbbinél egységesen bruttó 350 ezer forint járt decemberben, a Miniszterelnökségnél viszont egyes államtitkárok még Mikulásra is kaptak 100 ezer forintot.
- A miniszterelnöki kabinetirodánál sincs jutalom, viszont az államtitkárok tavaly kaptak 450 ezer forint ruházati hozzájárulást.