A mentők túlterheltsége miatt a szülők vitték kórházba a koponyatöréses gyermeküket

A Fidesz által véghezvitt kórházcsonkolás újabb "eredményei" Veszprém megyében.

Az esetről Rig Lajos számolt be az Ajkaiszo.hu-nak

"Egy másik esetnél egy autószerelő munkavégzés közben erősen beütötte a fejét, amikor leesett az autó platójáról, a mentőket azonnal kihívták, de a túlterheltség miatt csak háromnegyed órával később ért ki a mentőkocsi az agyrázkódást szenvedett férfihoz"

 - folytatta a jobbikos honatya. 

Leterhelt a Magyar Imre Kórház, ugyanis a sümegi, illetve a tapolcai járásból is Ajkára irányítják betegeket, mivel a kormány 2012-ben struktúraváltás néven megszüntette a tapolcai kórház aktív ágyait, a szakma és a lakosság érdekeivel, valamint akaratával szembemenve - mondta a képviselő.

A jobbikos honatya szerint hiába újult meg az ajkai kórház néhány évvel ezelőtt, egyre inkább napi problémát jelent a betegek megfelelő ellátása, hiszen nincs elegendő orvos, ápoló és eszköz a megnövekedett igényekhez. A túlterheltség a mentőket is érinti, hiszen sokkal többször hívják őket és hosszabb távokat kell megtenniük a betegekkel, ami időkiesést jelent, ha újabb riasztás érkezik.

Rig Lajos szerint a hosszútávú cél a tapolcai kórház aktív ágyainak visszaállítása lenne, de véleménye szerint a sürgősségi fogadóhely kialakítása is nagy előrelépést jelentene a mostani helyzethez képest, ami közelít a tarthatatlan felé.

Hogy ez ne legyen elég, a Tapolca és Ajka közötti út minőségét csak a katasztrofális jelzővel lehetne illetni - tehát ezen az úton kell a betegeket, sérülteket nap mint nap szállítani.