Közterületi vizelésből rendőrverés a kutasi romanapon

Aranyeső hulljon rátok.

Rátámadtak a kutasi romanap résztvevői közül többen a rendőrökre, emiatt a megyei főkapitányságról is érkezett erősítés. Tömeget kellett oszlatni a faluban, mert nehezen csillapodtak az indulatok - Számol be az esetről a Sonline.hu

A portálnak Csapó Gábor, Somogy megyei ügyész megerősítette: hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indítottak ebben az ügyben, ennek részleteiről azonban a nyomozás érdekei miatt még korai beszélni.

A településen aznap cigánynapot tartottak, kinti programokat terveztek, főzésbe fogtak, de a rossz időjárás miatt bekényszerültek a kultúrházba. Ütő Szabolcs, Kutas polgármestere csak este 18 óráig engedélyezte a mulatságot, de fél hatkor már kitört a botrány. Egy cigány férfit közterületi vizelésen értek a körzeti rendőrök, ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá. Szó szót követett, majd két cigány férfi a két körzeti rendőrre támadt, az egyiket leteperték, a másikat ütötték.

Kihívta a megyei rendőröket

A művelődési ház vezetője szólt nekem, hogy ütik a rendőröket – mondta a Sonline-nak Ütő Szabolcs.

"Ezért én hívtam a megyei főkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erőkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nőt még lehúztak a rendőrökről. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendőrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Nálunk alapvetően nincs gond a faluban, de tavaly és tavalyelőtt is volt probléma a hasonló rendezvényeken, mert akkor egyesek úgy érzik, hogy többet megengedhetnek maguknak."