Itt van az első testkamera-felvétel Las Vegasból, volt, akit szelfizés közben lőttek nyakon

Újabb hírek a Las Vegas-i mészárlásról.

A rendőrség videója

Ez az első testkamera-felvétel amit nyilvánosságra hoztak, a lövöldözés kezdete után készült. A rendőr az elején felszólítja az embereket, hogy feküdjenek a földre, ekkor még az egyenruhások sem tudják, hogy honnan tüzelnek, az egyikük lövést is kapott.

Szelfizés közben lőtték nyakon

A BBC híreiből egyre többet tudni az áldozatokról is. Volt köztük rendőr, tanár és veterán katona is. Két alaszkai is meghalt, az egyikük a két lányát kísérte a fesztiválra. Adrian Murfitt lazachalász csoportos szelfit készített a barátaival, amikor átment a nyakán egy golyó. 

Voltak hősök is

A Daily Beast írja, hogy a veterán tengerészgyalogos, Taylor Winston a színpad jobb oldalán állva először azt hitte, hogy tűzijáték van, aztán realizálta, hogy mi történik. Autóba pattant és elkezdte menteni az embereket, végül két körben két tucat sérültet tudott kórházba vinni egy helyszínen talált autóval, ami nem az övé volt, de benne találta a kulcsot, majd később egy country bár előtt parkolta le.

"Csináltunk pár kört vele, igyekeztünk segíteni, amíg a mentők meg nem érkeznek"

 - mondta.

A 29 éves kaliforniai Kacy Thompson 40-70 embert látott el a helyszínen, Winstonnak is segített. Egészségügyi dolgozó volt, így tudta, hogy mi a teendő. Rendőrautókat törtek fel, hogy orvosi eszközökhöz jussanak, a sérülések súlyosságát rúzzsal jelölték.

A támadó is kamerázott

Stephen Paddock valamiért kamerákat helyezett el a szállodában, a szobájában és a folyosón is. Valószínűleg azt figyelte, hogy valaki közelít-e felé.

Előtte elköltötte a pénzét

Az már korábban is bekerült a hírekbe, hogy szerette a szerencsejátékot a tettes. A Newsweek viszont azt is megtudta, hogy a merénylet előtti héten naponta 10-30 ezer dollárt játszott el kaszinókban a férfi. Százezer dollárt a Fülöp-szigetekre is átutalt, onnan származik Marilou Danley, Stephen Paddock élettársa.

Tovább emelkedett a Las Vegas-i terror áldozatainak a száma

A countryfesztiválon mintegy 22 ezren vettek részt, 527 sebesültet kórházakban ápolnak. Sok halálos áldozatot még mindig nem sikerült azonosítani. Az amerikai televíziók mindegyikében a halálos áldozatok képeit mutatják be és családtagok, ismerősök segítségével elevenítik fel életüket: vannak köztük fiatalok, középkorúak és nagymamák, nők és férfiak, ápolónő, egyetemi jégkorong-csapat edzője, tanár, szolgálaton kívüli rendőr.