2017. 10. 05. 11:59

A Jobbik megszüntetésének lehetőségéről beszélt a fideszes intézet vezetője

Kovács István, a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1-en beszélt arról, hogy mi lehet a Jobbik sorsa.

Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel - fejtegette Kovács István a kormány szolgálatába állított köztelevízión.

Kovács szerint a párt számára a lét a tét, mert a legsúlyosabb esetben az ügyészség benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak. Szerinte példátlan, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel.

Reagálás

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtóközleményben reagált a hírre.

"A Fidesz fékevesztett hatalmi tébolyában, maradék gátlását is elveszítve, Európában példátlan módon, az ellenzék legerősebb pártjának, a Jobbik betiltásának lehetőségét is belengette"

 - áll a közleményben.

Az Alapjogokért Központot álcivilnek tartja a párt, mert közpénzekkel van kitömve.

"Orbán Viktor a pártállami idők legsötétebb korszakát idézve, leplezetlenül használja fel az állami intézményeket és hatóságokat (Állami Számvevőszék, Ügyészség) is."

A valóság egyébként így fest a párt szerint Jobbik kontra ÁSZ ügyben:

Vona: az Állami Számvevőszék méltatlan támadása valójában a Fidesz támadása

Vona Gábor Kálmán Olga vendége volt a HírTV Egyenesen című műsorában kedden, és azt mondta, itt valójában nem a Jobbik és az ÁSZ közötti, hanem a Jobbik és a Fidesz közötti ügyről van szó.„Amit most az Állami Számvevőszék csinál, az nem méltó egy ilyen intézményhez, mert az egy Fidesz párt által irányított hatósági vegzálás"- mondta Vona Gábor elmagyarázva, hogy az ÁSZ hamarabb közölte az állami tévé híradójával a nyilatkozatát, mint hogy mások előtt nyilvánosságra hozta volna.További részletek a műsorban: