Nem fogynak ki az ötletekből: a plakátok után újabb területen hallgattatná el az ellenzéket a Fidesz

Minden belefér: folytatja antidemokratikus lépéssorozatát a hatalom.

A Jobbik szerint a Fidesz egy környezetvédelmi tárgyú törvénymódosításba rejtve próbálja csorbítani az ellenzék szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát. 

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Országgyűlés szerdán kezdte tárgyalni azt a javaslatot, amely a politikai szórólapok esetében a jelenlegi kilónkénti 85 forintról 114 forintra emelné a környezetvédelmi termékdíjat, miközben az államnak,

az önkormányzatoknak és a közhasznú civil szervezeteknek (értsd: a Fidesz házi civilszervezete, a CÖF-nek) megszűnne az ilyen fajta terhe.

A Jobbik politikusa szerint mindez azt jelenti, hogy míg az ellenzéknek megdrágul a hagyományos kampányeszközök egy része, addig a kormány, a minisztériumok, vagy például a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a korábbinál olcsóbban folytathatja a Fidesz-propagandát.

Ez a politikai mentalitás az '50-es évekre volt jellemző - fogalmazott Mirkóczki Ádám, aki Orbán-tervként említette, hogy a kormányoldal a sajtószabadság korlátozása után a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát is megszüntetné.

Kiemelte, a Jobbik ezzel szemben olyan országot szeretne, ahol minden politikai vélemény demokratikusan, szabadon teret kaphat.