Vona Gábor nyílt levelet írt a baloldali szavazóknak

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint történelmi szövetségre van szükség.

Vona Gábor azt írja a Facebook-oldalán, hogy Magyarországon az emberek többsége kormányváltást akar, mert

„az országnak elege van Orbán Viktor aljas, szociálisan érzéketlen, antidemokratikus és korrupt uralkodásából.”

Hozzáteszi: ehhez azonban minden kormányváltást akaró emberre szükség van.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Botka László lemondásával megváltozott az ellenzék helyzete, világossá vált, hogy ki a kihívó erő.

„A hétfői napig a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt és a legerősebb ellenzéki alternatíva volt. Hétfő óta a néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem – túlzás nélkül állíthatom – az egyedüli kormányváltó alternatíva”

- szögezi le a Facebook-oldalán.

Vona Gábor a bejegyzésében a baloldali szavazók figyelmébe ajánlja a Jobbik programját, biztosítékként pedig a párt által vezetett települések egyértelmű sikerét és helytállását nevezi meg.

„Mint nemzeti konzervatív értékrendű miniszterelnök-jelölt úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk az ország felemeléséhez is. (…) Engem ezért nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben? Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ha az Ön válasza erre a kérdésre az, hogy igen, akkor mi összetartozunk.”