A kínai iskolában tanít a sikkasztási botrányban érintett „fideszes tanár úr”

A Klik szerint nincs gond vele.

A hvg.hu-nak sikerült rábukkannia, melyik iskolában dolgozik a jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező, a gyanú szerint a gyermekek pénzét lenyúló Király András.

Mint azt korábban mi is megírtuk, noha a botrány kirobbanása után több mint 3 millió forintot visszaadott a korábban ellopott pénzből, még mindig több százezer forinttal tartozik a Szemerések a Szemeréért Alapítványnak az V. kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságának „személyes okokból” nemrég lemondott fideszes delegáltja.

Ti dolgoztok, ők a gyerekeitektől is lopnak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, május közepén tudta meg a hvg.hu, hogy több millió forintot lopott el a Budapest V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványából az annak lemondott elnökét helyettesítő Király András. A napközis tanár egyben a helyi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságának Fidesz által delegált külsős bizottsági tagja volt.

Az ügyben a BRFK tájékoztatása szerint

egy főt gyanúsítottként hallgattak ki sikkasztás bűncselekmény miatt

, a nyomozás határideje november 15.

A hvg.hu korábban kiderítette, a napközis tanár egy XV. kerületi iskolában kapott állást (ugyancsak tanárként), de a lap érdeklődésére a Klik csak annyit közölt, „Király András alkalmazása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt”. Hozzátették, „szakmai munkáját az őt foglalkoztató intézmény vezetője jogosult megítélni”.

A hvg.hu viszont rábukkant, a Szemerében csak „fideszes tanár úrként” emlegetett Király András valóban a XV. kerületben, méghozzá a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban talált munkát. Neve fel is lelhető a tanárok között: Király András napközis tanári beosztásban van.