Szanyi kapitányból előtört az MSZMP-s

Megint hülye…

Ki tudja, mire gondolt az úgynevezett „demokratikus” ellenzék zuhanó népszerűségű kispártjának, az MSZP-nek európai parlamenti képviselője, Szanyi Tibor, amikor az alábbi képet posztolta…

Külön kiemelendő az idézőjelbe tett ünnep szó!

Vajon arra gondolt, milyen jó is lehetett az ötvenes évek elején elviselni, ahogy prosperáló családi gazdaságokat tettek tönkre kommunista elvtársaik, elvéve a családok megélhetését, vagyonát, a családtagokat (a kor terminus technicusa szerint: kulákokat) pedig internálták?

Vagy milyen jó is lehetett az ötvenes években szerzetesként (a kor terminus technicusa szerint: klerikális reakció) oktatni az ifjakat humán és reáltudományokra, hogy aztán egy éjjel jöjjön értük a rendházba a fekete Pobeda, elhurcolják az Andrássy út 60.-ba, ahonnan aztán ki, tudja, kikerülnek-e élve?

Vagy milyen jó is lehetett bárkinek az ötvenes évek elején attól rettegni, hogy egy irigy ismerős „géppel írt komoly, névtelen feljelentése” miatt ártatlanul (a kor terminus technicusa szerint: a proletariátus ellensége) az ÁVO karmai közé kerül?

Barom…

(A posztot eredetileg Villás Lajos, a Magyarországi Cigány Párt ismert cigány aktivistája posztolta, Szanyi ezt osztotta meg. Az MCP 2014-ben 0,18 százalékot szerzett.)

Frissítés: Tényi István bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen a kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntett gyanúja miatt.