Farkas Flórián bemutatta minden idők legjobb elmúltnyolcévezését

Csak azért bántják, mert sikeres.

Farkas szokatlanul kemény kérdéseket kapott a kormánypárti sajtóorgánumtól, például ilyet:

Az elmúlt napokban keveset szerepelt a sajtóban, a nyilvánosság előtt. Megviselték a támadások?

Nagyszerűek persze a válaszok is: Farkas szerint bármilyen botrányos hír lát napvilágot a cigánysággal kapcsolatban, mindig hozzá akarják kötni, hogy lejárassák a felzárkóztatás ügyét.

Elsütötte a legjobb elmúltnyolcévezést is: szerinte a roma önkormányzatnak az volt a legeredményesebb négy éve, amikor 2011-től ő volt a szervezet elnöke, az ellenzéknek pedig ezek a sikerek fájnak, mert nem tudnak felmutatni hasonlót 2010 előttről.

Csakhogy Farkas Flórián nem akkor került vezetői pozícióba, mikor a Fidesz újra hatalomra jutott: összesen 11 évig vezette a szervezetet, az ORÖ elődjeinek, az OCÖ-nek (1999-2003), illetve az OCKÖ-nek (1995-1999) is az elnöke volt a baloldali kormányzás alatt.

Az ORÖ által vezetett Híd a munka világába-program másfélmilliárdos botrányával kapcsolatban egyébként a mai napig is adóhatósági nyomozás zajlik.

Az ügyben a mentelmi joggal bíró Farkas felelőssége annak ellenére sem merült fel, hogy a program indulásakor az ORÖ és a foglalkoztatási szövetkezet elnöke is ő volt.