Megszólalt az FTC: nem hozzák vissza a vénaszkennert, de szigorúbb lesz a beengedés a Groupamába

A Tábor vezetői segítenek az elkövetők azonosításában.

Az nso.hu beszámolója szerint az újságírók megnézhették a klub kamerás felvételeit, amelyből kiderül, hogy szervezett támadás történt a szünetben. Körülbelül 30-40, többnyire fekete ruhát viselő, arcukat eltakaró szurkolók a B1-szektorból kifelé menve a büfénél rátámadtak néhány ferencvárosi szurkolóra. Mint írták, nem a "szürke ruhás", Bonyha néven ismert, korábbi vezérszurkoló volt az első számú célpont.

Volly közölte, hogy nem rúgják fel a korábbi megállapodást a visszatérő szurkolókkal, azonban innentől kezdve alaposabb átvizsgálásra lehet számítani a Groupama Aréna bejáratánál.

A rendőrség eddig 11 embert azonosított, köztük kilenc olyan személy, aki a Debrecen elleni bajnokin tért vissza. Az ő szurkolói kártyájukat felfüggesztette a klub, nem látogathatják a Ferencváros mérkőzéseit. A jövőben – ahogy az az elmúlt három és fél évben működött – a B-szektorok mögé visszatér a kríziskezelő egység, írta a sportportál.

A klub mindenki felelősségét vizsgálja, így a biztonsági szervezetét is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tábor vezetőivel együttműködve azonosítják be a tetteseket, a vizsgálatot a rendőrség folytatja le. A 11 felfüggesztett kártyából 9 olyan, ami a most visszatérő szurkolók birtokában volt. A szürke ruhás késelő is a 11 ember között van.

A szürke ruhás azért nem a normál kapun ment be, mert a keze egy sérülés miatt be volt kötve.

A kést rántó kubatovista ellen nem indul eljárás, a rá támadók ellen igen

„Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet." - nyilatkozta a szóvivő. A 24.hu érdeklődésére a Főügyészség azt is közölte:a megvert, kést rántó szurkoló ellen nem indult eljárás.

Az MLSZ döntése egyelőre nem jogerős a szektorbezárásokkal kapcsolatban. Amennyiben visszakéri a jegy árát valaki, akinek oda szól a jegye a következő három hazai meccsre, visszakapja, cserélni is tudja, viszont B-típusú szurkolói kártyával az ezen kívüli szektorok nem látogathatók a megegyezés értelmében. Az MLSZ első fokú döntése alapján az Üllői út felőli kapu mögötti szektorok lesznek zárva a soron következő három hazai meccsen (Videoton, Honvéd, Balmazújváros).