A Fidesz telefonon fog zaklatni mindenkit Soros miatt

Ha Szijjártó Péter hangját hallja majd a telefonban, akkor már Önt sem hagyják békén.

Hidvéghi a kezdeményezést azzal indokolta, hogy „a magyar emberek hangjára és kiállására minden eddiginél nagyobb szükség van”, hiszen egymást érik a Magyarország elleni támadások, „ránk akarják kényszeríteni a Soros-tervet és a migránsok betelepítését”.

Ennek valóságtartalmáról éppen Navracsics Tibor EU-biztos lebbentette fel a fátylak egy kecskeméti lakossági fórumon. A fideszes politikus az úgynevezett Soros-terv kapcsán kijelentette:

„Nem szokott az Európai Bizottság munkarészéve tenni újságcikkeket.”

Szerinte a kormány az egész Soros-kampányát egy darab újságcikkre alapozza, ami 2015 őszén jelent meg, ugyanakkor a Bizottság a saját munkarendje szerint halad, a migráció kapcsán már 2014-ben kialakította az álláspontját. „S hogy ez mennyire hasonlít más politikusok véleményére, az már az ő dolguk” - fogalmazott.

Navracsics korábban is elmondta már a véleményét a közpénzek százmillióit felemésztő Soros-kampányról.

„Én ezt a választási kampány retorikájának tartom, az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről, és a bizottság munkatervében nem szerepel ilyen feladat”

- jelentette ki szeptember végén a HírTV-nek Navracsics.

A Fidesz azonban továbbmenve, már nem csak az adatvédelmi aggályokat felvető, levélben kiküldött konzultációs ívekkel zaklatná a magyar állampolgárokat, hanem telefonon is. Hidvéghi Balázs a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az akciónak két célja van, egyrészt szeretnék tájékozatni az embereket „a legfrissebb fejleményekről a Soros-tervvel kapcsolatban”, és elmondani mi történik ezekben a napokban, hetekben Brüsszelben. Másrészt szeretnének mindenkit arra buzdítani, hogy ha még nem tette meg, akkor vegyen részt a nemzeti konzultációban.

Közölte: a telefonos kampányban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél majd a nemzeti konzultációról, a tétjéről és a részvétel fontosságáról.