Kínosan védekezik a Jobbikról szóló hazugságok miatt a Habony-művek

Nem megy az olyan könnyen.

A Jobbik azután indított pert a Habony-művek, pontosabban a 888.hu, a Lokál és az Origó kiadói ellen, hogy azok lapjai tavaly – az estére becsatlakozó közmédiával (!) együtt – azt terjesztették, hogy a párt október 23-i rendezvényén többek között

cigányozás ment, lökdösődés volt, vagy éppen „mocskos zsidózás zengett”.

Ezzel ellentétben a Corvin közi gyűlésen semmilyen atrocitás vagy ehhez hasonló kiabálás nem történt, sőt még az a provokáció sem jött össze, hogy egy 20-30 fős, cigányokból álló csoport fütyülje ki Vona Gábort. Ők ugyanis a rendőrség beavatkozásának köszönhetően bármilyen tiltakozást megelőzve elhagyták a helyszínt.

Ez volt az az eset, amikor a  minden bizonnyal betárazott, tehát valahonnan előre „gyanított” és megírt cikket mégis lehozta a 888.hu, és amiben azt írták, hogy Vonát végül kifütyülték. A cikket ráadásul amatőr módon percekkel korábban tették közzé, mint hogy Orbán Viktor kihívója egyáltalán színpadra lépett volna. Arról sajnos nem tudta az N1TV megkérdezni a szerkesztőség tagjait, hogy miként láttak a (hamis) jövőbe, mert igazi újságírókat látva elszaladtak.

A Fővárosi Törvényszéken a Jobbik és a Habony Árpád kormánypárti médiaguru vezette Modern Media Group Zrt. és társa közötti per szerdai tárgyalásán dr. Kummer Ákos felperesi jogi képviselő egy olyan érdekességre hívta fel a bíró figyelmét, ami szerinte egyenesen sértő a szakmával szemben. Mint előadta, a mostani ügy másodrendű alperesének beadványának egy része

szóról szóra megegyezik

egy korábbi perben, a szintén kormánypárti Pesti Srácok nevű lap kiadója (Insider Média Kft.) által beadott szöveggel.

Az ügyvéd fel is olvasta az érintett részt, ugyanakkor dr. Szabó Csilla bírónő ezt nem tartotta lényesnek az ügy szempontjából. Mindenestre Kummer Ákos úgy vélte, az a minimum, hogy a beadványokat rendesen megírják a tárgyalásokra.

A kormánypropaganda jogi képviselői azzal védekeztek, hogy szerintük zsidózásról és cigányozásról írni a Jobbikkal kapcsolatban nem alkalmas a társadalmi megítélésének csorbítására, mert élénk közéleti vita zajlik a kérdésről. A Jobbik ügyvédje erre azzal kontrázott, hogy ezt a vitát ők maguk (tehát a Habony-művek mint jelenség) generálják, így nem korrekt arra hivatkozniuk.

A tárgyalás ítélethozatal nélkül ért véget, mert a bíró indokoltnak látta meghallgatni a Kettős Mérce blog egyik újságíróját mint olyat, akinek a cikkére részben hivatkoztak az alperesek. A következő tárgyalás január végén lesz.

A Jobbik már közel 80 hasonló sajtópert nyert meg a kormánybarát propagandasajtóval szemben.