Százmillióval drágult a vizes vb, Mészáros Lőrinc haverja kaszál rajta

Aki Bróker Marcsival is jóban van.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy a több mint három hónapja véget ért vizes vb-re felújított Hajós Alfréd Uszoda légtechnikai rendszere nem megfelelő, ennek javítására új berendezéseket kellett beszerelni. Ehhez azonban meg kellett bontani a tetőt, az október végi vihar pedig e bontások mentén nemes egyszerséggel befújta az esőt a tető alá. Magyarul a többmilliárdos beruházás beázott.

Olyan most a felújított Hajós Alfréd uszoda, mint belerúgni a szék lábába, és kilöttyinteni a kávét

Az mfor.hu írta meg, hogy az 1,68 milliárd forintból felújított uszodában a fűtési szezon kezdetével derült ki, hogy nem jó a légtechnikai rendszer, és máris meg kell javítani. Úgy tudják, egy újabb elektromos készüléket, egy légbefúvót helyeztek be.Ám a javításhoz meg kellett bontani a tetőt is, ami pedig azzal járt, hogy az október 29-i vihar befújta a vizet a tetőszerkezet alá, ami beázással ért fel.

Az EU hivatalos közbeszerzési értesítőjében ma jelent meg a felújítás ügyében meghirdetett közbeszerzés eredménye. Az értesítő szerint a nyertes ajánlattevő főbb feladatai a Hajós Alfréd Sportuszoda felújításával kapcsolatosan az alábbiak:

  • Hajós fedett medence tető beázás mentesítéssel (sic!) összefüggő feladatok;
  • Hajós fedett medence mennyezet szakipari javítása, betonkorrózió elleni védelemmel;
  • Hajós fedett tanmedence felújítása;
  • Hajós épület szükséges nyílászáró javítás, csere;
  • Légtechnikai rendszerek szükséges felújítása;
  • Erős és gyengeáramú felújítások, fejlesztések;
  • A szétválasztott csatorna megépítése és a kültéri medencék vízgépészeti felújítása.

A beruházás értéke így áfa nélkül számított 2800 millió forintról 2904 millió forintra drágult.

A felújítást egyébként az az Épkar Zrt. bonyolíthatja le, amelynek vezetői, a Szeivolt család szoros kapcsolatban áll mind Mészáros Lőrinccel (ifj. Szeivolt István igazgatósági tag a Fideszhez köthető Magyar Építők Zrt. vezető testületében), mind az Orbán családdal (Szeivolték meghívott vendégek voltak Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén, melyről a Velvet fotót is közölt), mind pedig a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi szélhámossal, Dobrai Sándornéval.

Mészáros üzlettársát nevezte MSZP-Jobbik-közelinek a Fidesz, hogy elkenje Bróker Marcsi botrányát

Most épp a Heti Válasz jelzi a "Fidesz beszélő fejeinek", hogy a Bróker Marcsi által ismert Szeivolt István valójában az apja annak a Szeivolt Istvánnak, akié az Épkar Zrt., amiről az állami hirdetésekből fenntartott kormánysajtó úgy véli, hogy az MSZP és a Jobbik szekértolója.

Frissítés:

Az áremelkedés belefér a beruházás eredeti, 3 milliárd 30 millió forintos keretébe, így a drágulás csak annyiban áll helyt, hogy a keretből egyéb, opciós feladatokra kevesebb jut. Így a maradék 126 millió forintból kellene megoldani olyan feladatokat, mint

  1. Hajós Alfréd fedett uszoda nyílászáróinak javítása, cseréje;
  2. Hajós Alfréd Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda gyengeáramú szerelési munkái;
  3. Hajós Alfréd fedett medence kiegészítő világítása 1500 LUX fényerőhöz;
  4. Új 25 m-es úszómedence építése;
  5. Kútgépház felújítása;
  6. Vegyszertároló épület felújítása;
  7. A tervezett kültéri és telken belüli környezetrendezési munkák, versenyhez kapcsolódó fejlesztések és az azt követő tervezett helyreállítási munkák.