A CÖF elnöke újraértelmezte a közgazdaságtant: szerinte csak az állami cégek alaptőkéje közpénz

Ilyen a Fidesz fő támogatóinak jellemző mentalitása.

A HírTV beszámolója szerint Csizmadia László a Fidesz-közeli Magyar Időknek úgy nyilatkozott, hogy

egy állam által alapított cég alaptőkéje közpénz, az általa megtermelt bevétel szerinte azonban már nem.

A CÖF vezetője ragaszkodott korábbi álláspontjához, miszerint az MVM-től kapott 508 millió forintból egy fillért sem költöttek politikai célokra, nevezetesen a Vona Gábort lejárató, Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos kampányra, hanem "civil missziójuk kiteljesítésére és népszerűsítésére" fordították azt, bármit is jelentsen ez.

Dokumentumokkal természetesen továbbra sem igazolta állításait.

Mint emlékezetes, a jobbikos Szávay István országgyűlési képviselő lassan egy éve próbálja kideríteni, milyen jogcímen kapta a támogatást a fideszes álcivil szervezet, ám mind Csizmadiáék, mind az MVM makacsul elzárkózik attól, hogy kiderüljön az igazság.

Tovább titkolja az MVM, miért adott 508 milliót a CÖF-nek: jutalmuk egy jobbikos feljelentés

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője mai budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy feljelentést tett, amiért a Magyar Villamos Művek (MVM) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felszólítására sem volt hajlandó 15 napon belül kiadni az arra vonatkozó adatokat: miért támogatta az állami tulajdonú vállalat 508 millió forinttal a kormány álciviljeit?

A CÖF és az MVM annak ellenére titkolózik az összeggel kapcsolatban, hogy már Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is világosan kifejtették:

szerintük is közpénzről van szó, és ennek megfelelően nyilvánosságra kell hozni, hogy ki és milyen jogcímen ítélte oda a pénzt a kormány kegyenceinek, illetve ők mire használták föl azt.

Lázár János ragaszkodik hozzá, hogy az MVM CÖF-nek adott 508 milliója közpénz

Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Ugyanis az állami tulajdonú MVM az adatvédelmi biztos felszólítása ellenére sem hajlandó kiadni azokat az adatokat, melyek révén megállapítható, mi alapján adott több mint félmilliárd forint támogatást a Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött álló Civil Összefogás Közalapítványnak (CÖKA).