Fel boszantják a KOMENTek hejes írásai ??

MINKET IS

Engedjenek meg néhány példát, csak úgy érdekességképpen, mert már este van, és nincs jobb ötletem. Persze nyilván lesznek nyelvtannácik (tényleg elfogadja!) akik betámadnak majd, hogy én sem tudok írni, meg jöhetnek a kognitív disszonanciától feldühödtek is, akik szerint ettől a kenyér nem lesz olcsóbb, de nem baj.

Egy

Például van egy olyan szokás, hogy a kommentekben a magyarokat "Magyaroknak" írják – ennek elkövetői minden bizonnyal egyfajta tiszteletet szándékoznak társítani a szóhoz, pedig nem kell. Rosszul használni a nyelvet Nem Tisztelet.

Kettő

Aztán ott vannak, akik a felkiáltójel elé szóközt tesznek, méghozzá szándékosan és rendszeresen ! Rettentő kíváncsi vagyok, hogy ezt miért teszik emberek. Ugyanez igaz azokra is, akik a vessző elé is tesznek szóközt , nem csak utána.

Három

A legkevésbé az „ly” és „j” betűk felcserélését kell magyarázni, pedig alapszinten ezek a szabájok is megtanulhatók, ha odafigyel az ember.

Négy

Aztán ott az örök kincs, a CAPSLOCK, amivel bárki kitűnhet a tömegből, hangja sokkal erősebb lesz, billentyűi élesebben csattannak, és persze a hülyeség amit beír, hirtelen igazzá válik. NEM.

Öt

Ehhez a nyomatékosításhoz tartozhat a rengeteg felkiáltójel!!!!! és kérdőjel????? is, hiszen tényleg, de nagyon, namostaztán jól leírom, namostaztán jól bekérdezek. A legjobb, ha szöveg nincs is mellé, csak ezek.

Hat

Személyes kedvencemet még hadd írjam ide, az Alfa Hírportált. Kedves Ko Vácsjános úr és Sza Bózoltánné, értsék meg, hogy nem, nem így van a nevünk írva. Tiszteletet az Alfahírnek!

Adná magát, de az ékezet nélküli írást nem teszem ide, mert az gyakran csak a mobiltelefonos gyorsírás velejárója, valamint úgy látom, egyfajta divat is övezi, így talán vitát jelenthet, hogy hibaként vegyük-e. Most nem veszem annak, pedig nyilván az.

Köszönöm a figyelmet, de kérem, csak olyanok kommenteljenek, akik nem olvasták el a cikket. Az az abszolút győztes!