Kinyírja a plázastop a magyar cégeket? A Lidl lenyelheti a CBA-t

Ennek intő jeleként a CBA kezdi el lassan átadni a helyét a multiknak.

Ennek intő jeleként a CBA kezdi el lassan átadni a helyét a multiknak. A Portfolio.hu úgy tudja, a magyar üzletlánc alapítója, Baldauf László megválni készül kiskereskedelmi érdekeltségeitől A portál úgy tudja, a Blaha Lujza téri CBA eladásáról már meg is állapodott a Lidl-el, és a Ferenciek terén található bolt is hamarosan a német cég kezébe kerülhet. Bár nem verték nagy dobra, de az első cégércsere már megtörtént: az Újpest-Városkapunál levő CBA üzlet már november óta Lidl-ként működik. 

Az ügyben sem Baldauf, sem a Lidl nem kívánt nyilatkozni, de a milliárdoshoz közeli források azt állítják: további üzletek eladására készül. 

A lap szerint a hazai cégek helyzetbe hozásának szándékával bevezetett plázastop éppen a nagy hangon hirdetett szándékok szöges ellentétét érte el. Az új boltok nyitásának ellehetetlenítése a munkaerőhiány szülte béremelkedéssel együtt egyre nehezebb helyzetbe hozza a hazai üzletláncokat. Csak a tavalyi évben közel 5000 kiskereskedelmi bolt szűnt meg Magyarországon.

 

Baldauf László a Portfoliónak nem nyilatkozott a cikk kapcsán, ám a Független Hírügynökségnek megszólalt, és leszögezte:

"Részletekbe nem szeretnék bocsátkozni, de azt muszáj leszögeznem, hogy semmit nem kívánok eladni, nem volt és nincs is ilyen tervem." 

Azt ugyanakkor elismerte, hogy a "folynak tárgyalások" a Lidl-el. Kérdés, hogy, ha "semmit nem kíván eladni", akkor miről folyhat a diskurzus a német céggel?