„Demokratikus suba alatt bolsevik diktatúra épül” - a siófoki polgármester ébresztőt fúj

Lengyel Róbert megdöbentette a Jobbikot ért támadás.

„A történelmet kedvelő és ismerő emberként azt kell mondjam: a történelem ismétli önmagát" – mondta az Alfahírnek Lengyel Róbert a Jobbik ÁSZ-büntetése kapcsán. – "Mintha újra a negyvenes évek végét, az ötvenes éveke elejét élnénk, csak ma már nem jön a fekete autó, nem kell az ÁVH alagsorában véresre verni a másként gondolkodókat,

demokratikus subába bújtatva is el lehet lehetetleníteni embereket, civil szervezeteket, politikai pártokat.

A demokrácia egyre inkább csak színlelt máz, valójában belül egy rothadó bolsevik diktatúra alakul ki. Márpedig én nem olyan országban szeretnék élni, ahol a demokrácia csupán paraván, nem szeretnék a gyerekeinkre ilyen országot hagyni. Sajnálom, hogy nagyom sokan ezt még nem látják; hályog ül a szemeken, miközben a szemünk láttára, a mindennapjainkban lopják szét a hazánkat!”

A siófoki városvezető arra emlékeztetett: már a római császárok is előszeretettel alkalmazták az „oszd meg és uralkodj” elvét, de ez a jelszava ma a magyarországi kormánypártoknak is.

„Miközben minden erejükkel megpróbálják bebetonozni a hatalmukat hosszú időre, az az érdekük, hogy egy látszatellenzék azért fennmaradjon, de lehetőleg gyenge, kormányzóképtelen. Amelyik pedig mégis kinőne, vagy úgy látszana, hogy veszélyt jelent rá, azt eltiporják, bedarálják. Ennek kísérlete történik most a Jobbikkal. Az a Fidesz teszi ezt, bőszen sorosozva, amelyik maga is Soros „csecsén” lógott, vezetői Nyugaton tanulhattak Soros pénzén – ennyi erővel demokráciát is tanulhattak volna. S ennél is hosszabb ideig lógott a párt Simicska Lajos „emlőin” (s tanulták meg a bújtatott pénzszerzést), akit ma szintén célkeresztbe állítanak”.

Nem ilyen politikára, közéletre számított – árulta el kérdésünkre Lengyel Róbert, aki 2014 októberében „csöppent” a politikába független polgármesterként (korábban évtizedeket töltött a rendőrség kötelékében, többek között kommandóparancsnokként és rendőrkapitányként), és ma elkeserítik közállapotaink. „Gyomorforgató, ez a szó jut eszembe először. Jóérzésű embernek csömöre van a naponta ránk ömlő agymosástól. De persze az ellenzéki pártprominensek egy részének megnyilvánulásaitól is. Gyakorta úgy tűnik őket hallgatva, mintha gyengeelméjűek volnának, pedig nyilván nem azok, csupán ahelyett, hogy meghallanák a nép szavát, azon munkálkodnak, hogy legyen egy jól fizető parlamenti helyük. Tessék már meghallgatni végre a népet, a választókat is! Én hallom a szavukat. Ők nem? Én azt hallom, úton-útfélen:

elég az ideológiai vitákból, tegyék félre nézetkülönbségeiket, és kerüljenek valamilyen módon egy platformra annak érdekében, hogy véget lehessen vetni a Fidesz országlásának!

Most ezt kívánja a haza érdeke, ezt akarja az itt élő emberek többsége. Ha valódi politikusok, akkor meghallják választóik szavát, ha nem, akkor csak megélhetési bürokraták.”

Az MPK-elnök szerint ami a baloldalon folyik az MSZP és a DK között, az röhej, ő a maga részéről sajnálja, hogy Szél Bernadett, az LMP elnöke elutasította Vona Gábor szavait, aki hajlandó lenne együttműködni az LMP-vel és a Momentummal, ha úgy hozzák a választási eredmények, hogy ez akadályozhat meg egy újabb Fidesz-kormányt. „Siófoki választópolgárként arra szeretnék egyértelmű választ Szél Bernadett-től: ha ilyen helyzet állna elő, akkor inkább a Fidesz-kormány maradását támogatná, vagy sem? Mert Vona Gábor üzenete egyértelmű, az LMP-é nem. Annak is üzenetértéke lehet, hogy az ellenzéki pártok most, az Állami Számvevőszék vizsgálata mögé rejtett támadás kapcsán kiállnak-e a Jobbik mellett, vagy sem. Ha igen, az azt üzeni, hogy felismerték: most a Jobbik, de bármelyikükre, bármelyikünkre sor kerülhet...”