Krumpliosztástól remél szavazatokat Vácon a KDNP-s államtitkár - Rétvári Bence Virág elvtárs nyomdokaiban

Ha tényleg nincs szegénység és éhezés, mi szükség van az ilyen akciókra?

Ma 9 órától kezdődött meg az ingyenes krumpliosztás, ahol a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Rétvári Bence államtitkár volt a sztár. A tragikomédiához Balkovics Péter, a Fidesz váci önkormányzati képviselője is asszisztált.

Fördős Attila polgármester - akinek a neve szintén szerepel az ingyenes krumpliosztást népszerűsítő plakáton - viszont már annyira cikinek érezhette a második világháború utáni kommunista agitáció legszebb pillanatait idéző akciót, hogy inkább Csángóföldön keresett magának alternatív programot, így ő nem emelte jelenlétével a propagandaesemény fényét.

A váci lakosok lakcímkártya felmutatásáért cserébe elvileg fejenként 10-10 kilót vihettek a 4 tonna - információink szerint a CBA által biztosított - burgonyából. Ám értesüléseink szerint 11 óra magasságában már gyakorlatilag bárkinek adtak annyit, amennyit csak akart, sőt, már az iratokat sem kérték senkitől, csak vigyék.

Fehér Zsolt, Pest megye 4. választókerületének jobbikos képviselőjelöltje megkeresésünkre elmondta: a krumpliosztás nem lóg ki az egyébként budapesti, Váchoz és környékéhez semmilyen módon nem kötődő Rétvári kínos erőlködéseinek sorából.

Az ellenzéki jelölt ráadásul arról is beszámolt, hogy a Jobbik helyi szervezetének sikerült meghekkelnie a pitiáner szavazatszerzést, ugyanis a tagok standdal, szórólapokkal és béruniós aláírásgyűjtő ívekkel települtek ki a fideszesek közelébe. Fehér Zsolt szerint

sokan még azok közül is odajöttek hozzájuk, és támogatásukról biztosították a pártot, akik elfogadták a fideszes burgonyát.

A jobbikos képviselőjelölt hozzátette:

álságosnak és végtelenül ellentmondásosnak tartja, hogy míg a Fidesz országosan sikerpropagandát folytat, és maga Rétvári is olyanokat nyilatkozik, hogy az elmúlt években a legszegényebb társadalmi rétegből 800 ezer ember lépett feljebb a középosztályba, addig krumpliosztással igyekeznek lekenyerezni a lakosságot.

Mi hozzátehetjük, hogy a megmozdulás remekül mutatja, mennyire kétségbeesett, ugyanakkor pitiáner és gátlástalan is valójában az Orbán Viktor vezette párszövetség, és tökéletesen elfér az ünnepekhez kapcsolódó, gusztustalan kormányzati kampányfogások sorában: az adománytojások kormánypárti jelölttel való felcímkésése és a pécsi városi karácsonyfa fideszes politikussal való kidekorálása mellett.

A történet végén pedig álljon itt egy mindentől független jelenet, egy mindentől független filmből, teljesen véletlenül:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=UbD3kwWiXK0]

Miskolcon a jótékonysági célú hirdetéseket is sarcolja a Fidesz, hogy kiszúrjon a Jobbikkal

A politikus ismertette, a fideszes önkormányzat a legmagasabb mértékű adót vetette ki az óriásplakátok tulajdonosaira, miután a Jobbik vásárolt 1100 reklámeszközt. A cél nyilvánvalóan a Jobbik ellehetetlenítése, de közben az adó másokat is nehéz helyzetbe hoz. A Jobbik ezért azt javasolta a város közgyűlésén, hogy legalább azok a plakátok legyenek adómentesek, amelyek valamilyen jótékonysági akciót hirdetnek például egy beteg gyermek gyógyítása érdekében.