Zsarolás, ügyvédi visszaélés és drogkereskedelem miatt vették őrizetbe az MSZP képviselőjét

Őrizetbe vették Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét.

Az ügyészség mai közleményéből kiderül: egy budapesti ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A megalapozott gyanú szerint a képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017 júliusában a szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan ½ tulajdoni hányadát 6 millió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre.

A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan 1/2-ed tulajdoni hányadának eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott.

A szerződés szerinti tulajdonos tulajdonjogának bejegyzésére – a sértett közbeavatkozása miatt – a Földhivatalnál végül nem került sor.

A budapesti nyomozó ügyészek 2017. december 15-én a hajnali órákban – házkutatással is egybekötött – akciót hajtottak végre a terhelt budapesti tartózkodási helyén.

A házkutatás során a fenti bűncselekményt is alátámasztó bizonyítékok mellett az ügyészek – az előzetes vélemény alapján – kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás bűntett kísérlete, valamint kábítószer kereskedelem bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását.

A 24.hu értesülései szerint az ügyvéd nem más, mint az MSZP óbudai önkormányzati képviselője, Simonka Csaba. A szocialisták egyelőre nem reagáltak a hírre.