Emelkedik a mentőszolgálat dolgozóinak bére

Vajon ez már valóban látszani fog a fizetéseken?

Azt írták: a mostani béremelést az ágazati béremeléseken felül kapják mentőszolgálat dolgozói, köztük nem csak a kivonuló állomány, az adminisztratív és fizikai munkát végzők is.

Az Emmi felidézte, többlépcsős béremelés zajlik az Országos Mentőszolgálatnál: 2016-ban átlagosan 26,5 százalékkal, majd 2017 novemberében 12 százalékkal nőtt a mentősök bére. A novemberi béremelés a mentőgépkocsi-vezetőkre, a mentőápolókra, a mentőtisztekre és a mentésirányítókra is vonatkozott. Az orvosok bruttó 50 ezer forintos, a szakorvosok bruttó 100 ezer forintos emelést kaptak - írták, megjegyezve: alapbéremelés történt, tehát a pótlékok tovább emelik a kereseteket.

"Az Országos Mentőszolgálat fejlesztése a kormány számára kiemelten fontos, a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztése folyamatos" - emelte ki az Emmi. Hozzátették: a béremelések mellett a szakmai munka, a szakmai fejlődés segítése, a munkakörnyezet javítása a mentődolgozók testi és lelki egészségének támogatását, és a hivatás társadalmi elismertségének javítását szolgálja.

„Itt sem leszel milliomos, de hagynak élni"

Kalandvágy vagy menekülés? Nincsen pénz vagy nincsen szabadság? Azzal sem vagyunk teljesen tisztában, hogy hány honfitársunk hagyta el az országot az elmúlt években. Bár statisztikáink vannak róla, de a valós adatok nagyban eltérhetnek ezektől. Arról azonban egyáltalán nincs tudomásunk, hogy ezek az emberek miért próbálnak Magyarország helyett külföldön boldogulni, csupán találgathatunk.