Az osztrák ügyészség vizsgálja az Eximbank-vezér halálát - még bankár körökben is kételkednek a hivatalos verzióban

Jellemző az országra.

Az Átlátszó írta meg, hogy a salzburgi ügyészség vizsgálja Urbán Zoltán Eximbank-vezér halálának körülményeit, és elvileg 3-4 hét múlva eredménye is lesz annak. A boncolás szerint szívroham végzett a bankárral, és már azt is megállapították, hogy ne síbaleset okozta a halálát.

A szívroham esélyét növeli, hogy a december 30-án 57 éves korában elhunyt Urbán Zoltán az utóbbi időben igen stresszes volt, amelyet erősített a magyar állam által Eurostattal szemben elvesztett vita (egyből meg is emelkedett az államadósság).

Barbara Fischer, a salzburgi ügyészség szóvivője az Átlátszónak egyébként arról beszélt, hogy még nem zárták le a haláleset vizsgálatát, igaz, csak rutineljárásról van szó, amit minden rendkívüli halálesetnél elvégeznek.

Egyelőre annyi tudható, hogy a bankár szívrohamot kapott, ezért vesztette életét. A megtalálása után pár percen belül kiérkezett orvos csapat megpróbálta újra éleszteni, de erőfeszítéseik nem vezettek eredményre.

"Jellemző az ország állapotára, hogy még bankárkörökben is többen kételkednek, hogy baleset volt-e Urbán halála"

 – mondták most az Átlátszónak nyilatkozó illusztris, ám nevük elhallgatását kérő bankárok, akik szerint kizárt dolog, hogy ne baleset történt volna.

Szerintük az utóbbi másfél évben Urbán ránézésre évtizedeket öregedett, láthatóan nyomasztotta a stressz. Érthető, hiszen

"azt is ő írja alá, ha alacsony kamattal meghitelezik, hogy Tiborcz István megvegye Csongrád megyét".