Ezért ne szórakozzon senki a székelyekkel! Le kell mondania a román miniszterelnöknek

Székely-átok: benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök.

Benyújtja lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016 decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta tőle politikai támogatását - állította hétfőn több román hírforrás a zárt ajtók mögül kiszivárgott értesüléseikre hivatkozva.

A végrehajtó bizottságban 59-en szavaztak Tudose leváltásra, amit csak négyen elleneztek és négyen tartózkodtak. Távozáskor Tudose azt mondta: fegyelmezett tagja a PSD-nek: a párt bízta meg, az is váltja le, nem akar pártszakadást.

Tudose leszögezte: nem marad ügyvivő, a következő kormány kinevezéséig Paul Stanescu miniszterelnök-helyettest javasolják ügyvivőnek, de nem biztos, hogy ezt  a jobboldali államfő elfogadja. 

Beszámoltunk róla, Tudose akkor került a civilizált világ célkeresztjébe, amikor arról beszélt a székely zászló kitűzése kapcsán, hogy 

"ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is".

"A román kormányfő szerint nekünk itt kellene lógni" - Indul a "Székely zászló hadművelet"

Nem csak tüntetéssel tiltakoznak a jó érzésű magyarok a román kormányfő múlt heti, botrányos kijelentése ellen, melyben akasztással fenyegette meg azokat a magyarokat, akik ki merészelik tűzni a székely zászlót. Ha sikerrel jár a "Székely zászló hadművelet", akkor nagyon sok akasztani valója lesz Mihai Tudosénak...

Természetesen óriási vihart kavart ez a kijelentés. Holnap Budapesten lesz egy "Székely zászló hadművelet" elnevezésű tüntetés, ám úgy néz ki, hogy Mihai Tudose azt már nem a hivatalában követheti majd figyelemmel.

Frissítés!

A román miniszterelnök lemondaása után a rendezvény is lefújták. Gulyás Balázs, a rendezvény szervezője a Facebookon azt írta:

"Mivel sem Benneteket, a résztvevőket, sem magunkat, a szervezőket nem szeretnénk olyan helyzetbe hozni, hogy démonokkal küzdve, nevetség tárgyává válva egy olyan tüntetésen vegyünk részt, amely egy olyan politikus lemondását követeli, aki már megtette ezt, ezért a holnapra (kedd este 6 órára) tervezett rendezvényt nem tartjuk meg, mivel az okafogyottá vált. Mi a magunk részéről most kibontunk egy üveg bort, és koccintunk Mihai Tudose kudarcára, ezt javasoljuk Nektek is."

Nem lesz ezzel gond.