A Fidesz úgy tesz, mintha elfelejtették volna a 2300 befogadottjukat

Vagy legalábbis azt szeretnék, hogy mások elfelejtsék nekik.

Most éppen a nemzetközi porondon áldozzák föl az ország maradék presztízsét - nekik már nemigen volna mit, hisz a sajátjuk rég elpárolgott - azzal, hogy ismét hazai használatra szánt kommunikációs lózungokat pufogtatnak a diplomácia porondján, abban a reményben, hogy az olcsó petárdák füstje hatalmas lángtengernek látszik majd itthonról.

Az eddig megkérdőjelezhetetlen csodafegyvernek tűnő kormányzati kommunikáció láthatóan nem igazán találja a helyét a nagy lebukás óta, így mindennel próbálkoznak:

úgy tűnik, most a "Ha úgy csinálunk, mintha nem történt volna semmi, akkor nem is történt" taktikán van a sor, hátha bejön.

Az, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, vagy Puskás Imre Fidesz-szóvivő ugyanazzal a dumával esik neki az ENSZ főtitkárának, amiről már egyszer kiderült, egy betűjét sem gondolják komolyan, több mint cinikus.

A mai nap témaválasztásával a Fidesz megmutatta, mennyire mélységesen hülyének nézi a magyar választópolgárokat.

Mert a sztoriban teljesen lényegtelen, mit mondott António Guterres, vagy mi a világszervezet álláspontja a migráció kapcsán, és az is lényegtelen, hogy milyen kritikákat fogalmaz meg vele kapcsolatban a Fidesz, mert nemzetközi téren a magyar kormány olyan súlytalanságba küzdötte le magát, és olyannyira elhidegült tőle mindenki, hogy ennyi erővel földkörüli pályára is állíthatták volna a kormányt, a végeredmény nagyjából ugyanaz lenne.

A lényegi hangsúly ebben az esetben az "érvkészleten" van, amit a magyar társadalom már három éve, éjjel-nappal kénytelen hallgatni:

"a migráció rossz", "civil szervezetek", "Magyarország biztonsága", "Soros-terv", "egymillió migráns behozatala"... stb.

Akkor is ezzel a maszlaggal etettek minket, amikor a legnagyobb gonddal őrködtek afölött, hogy valakinek föl ne tűnjön:

2300 bevándorlót fogadtak be Magyarországra, bőven túlteljesítve ezzel egy esetleges uniós migránskvótát.

És ezek után Puskás Imrének nem mállik porrá az arca abban a minutumban, ahogy megteszi az egyébként magának Orbán Viktornak és a Fidesz politikai nyilatkozatainak is teljesen ellentmondó kijelentést, miszerint

a Fidesz egyetlen migránst sem engedett be Magyarországra és ezt a jövőben sem teszi.

Sőt, még van mersze felhatalmazásért kuncsorogni, hogy április 8-a után is folytathassák ezt a politikát!

Ezt a politikát, ami abból áll, hogy egy kapóra jött ellenségképpel fordítanak minket egymás és a világ ellen, hogy míg mi azzal vagyunk elfoglalva, kit gyűlöljünk jobban, a más véleményen lévőket vagy a migránsokat, addig ők hónuk alatt a nemzeti vagyonnal röhöghessenek a markukba és az utolsó bőrt is lenyúzhassák rólunk.

Tényleg egy ilyen folytatásra szeretnénk szavazni áprilisban, vagy jobb lenne végre egy új, tiszta kezdet?