"A Fidesz a betelepítések kormánya" – a kormánypárti politikusok bojkottálták a magyar parlament munkáját

Zavar és Egri csillagok. És persze szekunder szégyen.

Ahogy arról beszámoltunk, 55 képviselő szavazott igennel, 144 képviselő viszont nem volt jelen, így nem tudták elfogadni az Országgyűlés napirendjét, a rendkívüli ülés így elmaradt, csak a napirend előtti felszólalásokra volt mód.

Az előzetes terveknek megfelelően, A Fidesz bojkottálta a keddi parlamenti ülést, a kormánypártokat egyedül Gulyás Gergely frakcióvezető képviselte.

Így viszont Dömötör Csaba propaganda-államtitkár nagy napja volt a mai, aki kedvére válaszolgathatott a maga stílusában az ellenzéki kérdésekre, felvetésekre, legtöbbször valamelyik Habony-termékből idézve.

Az MSZP-s Tóth Bertalan kezdte, ő sajnálkozását fejezte ki, amiatt, hogy a fideszeseknek derogált bejönni egy szabályosan összehívott ülésre, illetve azt is felvetette, hogy esetleg félnek a kormánypárt politikusai. Szerinte is újra kellene tárgyalni a Fidesz betelepedési politikáját, ugyanakkor arra is felhívta a politikus a figyelmet, hogy több mint egymillió magyar nyugdíjas él szegénységi küszöb környékén.

Dömötör Csabának itt könnyű dolga volt, elmondta, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok elvették a nyugdíjasok pénzét, a Fidesz viszont visszaadta azt, majd felidézte Karácsony Gergely évekkel ezelőtti kijelentését, amikor arról beszélt, hogy felesleges lenne felépíteni a kerítést.

Ezután Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje kapott szót, aki szintén szomorúan konstatálta, hogy Orbán Viktor nincs a parlamentben, ugyanis "azért jöttünk ide, hogy őt meghallgassuk". Majd emlékeztetett, a miniszterelnök zavarában még a hátizsákjának is jegyet vásárolt a Bécs felé tartó vonaton.

Ez a zavar nála azután következett be, miután kiderült, az elmúlt 3 évben még a saját szavazóiknak is hazudtak, és minden befogadott menekültre 10 millió forintnyi elköltött propagandapénz jutna.

Összeomlott a Fidesz politikája, képtelenek megvédeni Magyarországot - szögezte le a pártelnök, leszögezve:

"a Fidesz a betelepítések kormánya".

Vona Gábor a fenti zavarnak tulajdonította azt is, hogy még Németh Szilárd is megpróbált különbséget tenni a kvóta és a menekült szomáliai között.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa ugyanakkor arra is emlékeztetett, a Stop Soros céltábláján lévő szervezeteket a kormány milliókkal támogatta az elmúlt időszakban.

Elmondta, azzal is tisztában van, hogy mi történik akkor, ha a Fidesz zavarba jön:

"ilyenkor mindig elővesznek engem és a Jobbikot. Most is ez zajlik."

De ezzel Vona Gábor szerint csak jót tesznek a Jobbiknak, hiszen legalább a magyar választópolgárok számára is egyértelművé válik, hogy kitől is fél a Fidesz. Ezt jól is teszik - folytatta Vona Gábor -, mert a Jobbik, a baloldali pártok többségével szemben, le akarja, és le is fogja váltani az Orbán-kormányt, és véghez viszi az elszámoltatást.

"Hol van a Fidesz programja? Hol találjuk? Mi a címe? Ki írta?"

- érdeklődött Vona Gábor, hozzáfűzve, hogy 2014-ben is ez csak annyira telt tőlük, hogy "folytatjuk". Vagy forduljunk Tállai Andráshoz, az utolsó polihisztorhoz? - utalt arra a Jobbik elnöke, hogy kiszivárgott hétfőn egy hangfelvétel arról, hogy Tállai elismeri, a Fidesz a Jobbiktól nyúlta le az ötleteit.

A magyar társadalom nagyobb, jobbik részének elege van ebből a gyűlöletkampányból, békére vágynak - üzent a kormánynak Vona Gábor.

Dömötör Csabát azonban nem hatotta meg, ezzel nyitott:

"már annak is örülnünk kell, hogy magyarul szólalt fel".

Majd alátámasztva Vona Gábor feltételezését, valóban csak a jobbikos politikus személyével foglalkozott, egy motívumra felhúzva a mondanivalóját: Vona Gábor törökországi útjáról "kiszivárgott" felvételeken kattogott.

Azonban két újdonságot mégis találhattunk Dömötör Csaba szavaiban, ami valószínűleg vissza fog köszönni a Habony-művek lapjaiban holnap, és a mai TV2 Tényekben, valamint az M1 Híradóban. Egyrészt mivel Vona Gábor törökül köszöntötte a török közönségét, ezért ő is csatlakozott a magyar kerítésbontó-koalícióhoz, amiben benne van az összes párt, amelyik nem Fidesz-KDNP.

A másik még figyelemreméltóbb: Dömötör Csaba rájött arra, hogy miért oszlatták fel a Jobbik egri alapszervezetét. Ugyanis, mivel Eger a nemzeti kiállás egyik példája, ezért Vona Gábor vagy nem olvasta az Egri Csillagokat, vagy "már egyáltalán nem jelent neki semmit se".

Itt tart a magyar parlamentáris demokrácia. Szomorú!

Így arról sem tudtunk meg semmit, hogy a Fidesznek van-e programja, vagy nincs, és arról sem, hogy miképp kerülhetett be a jogi határzár dacára 2300 menekült Magyarországra.

A krónikához hozzátartozik még, hogy az LMP-s Szél Bernadett a köztisztviselők lehetetlen helyzetére hívta fel a kormány figyelmét. Gulyás Gergely pedig megállapította, hogy az ellenzékre nem lehet rábízni Magyarország biztonságát, amivel Dömötör Csaba egyetértett, hiszen összeállt a kerítésbontó-koalíció.