Beismerés a balliberális oldalról: esélyük sincs leváltani az Orbán-kormányt

Ha esetleg eddig kérdés lett volna...

Minél jobban közeledik április 8-a, a baliberális oldalon annál többet beszélnek az együttműködés lehetséges módjairól. És minél többet beszélnek róla, annál távolabb kerülnek attól, hogy bárki is komolyan vegye őket, mint az Orbán-kormány leváltását célul kitűző politikai formációt.

A sok unalmas beszéd közben azért néha el lehet csípni olyan gondolatokat is, amelyek érdemi információval bírnak.

Így például az MSZP-Párbeszéd kormányváltó esélyeit igazította a nullához a szövetséggel együttműködni kívánó Magyar Liberális Párt is, amelynek ügyvivője, Bősz Anett kétséget nem hagyott affelől, hogy nem tudják legyőzni a Fideszt.

A liberálisok politikusa ugyanis elismerte,

felelőtlenség lenne pártjukat bevenni a szövetségbe, hiszen akkor már 15 %-ot kellene elérniük a parlamentbe jutáshoz, amire nem sok esély van.

Csak egy kérdés:

ha azért nem fog össze a három párt, mert nem bíznak a 15 % elérésében, akkor ki gondolhatja komolyan, beleértve őket is, hogy céljuk a kormányváltás?

Nincs azzal semmi gond, hogy most már kimondva is néhány parlamenti hely megszerzése a céljuk, nem pedig Orbán Viktor leváltása, de akkor mondják ezt! 

Az emberek pedig a kínálatból majd eldöntik, hogy ki a kormányváltó erő Magyarországon.

A döntéshez, hogy ki lehet az, és ki nem, érdemes elgondolkodni ezen is:

Az MSZP állítja, hogy nem segíti a Fideszt, de azért keresztbe tesz a Jobbiknak

A szocialista Hiesz György visszalépett Gyöngyösön az országgyűlési képviselő-jelöltségtől. A legesélyesebb kormányváltó jelölt a körzetben Vona Gábor, ettől függetlenül az MSZP indít ellene jelöltet.