Narancssárga Csepel: külön rovatot kapott Németh Szilárd zabálása a kerületi újságban

Sok embert érdekel.

Pedig nem árt emlékezni arra, hogy Németh Szilárd jelenleg egy senki Csepelen:

  • volt polgármester, de már nem az
  • a 2014-es választásokon kikapott, így egyéniben nem lett OGY-képviselő, csak listáról
  • tehát Németh Szilárd jelenleg ugyanolyan képviselőjelölt, mint bárki más.

Mégis, Németh Szilárd egy egész rovatban eszik abban az újságban, ami az adófizetők pénzéből készül.

És abban az újságban, ami –társaihoz hasonlóan nyilván véletlenül- nem adta le időben hirdetési árjegyzéket az Állami Számvevőszéknek, így „sajnos” egyik párttól sem tud fizetett hirdetéseket fogadni.

De Németh Szilárdnak és a Fidesznek nem is kell vennie semmit. Mert Németh Szilárd külön rovatban csinálhat kolbászos tepertőkrémet, csak úgy, mert érdekes:

A hírt a kerületi Ittlakunk.hu hozta, hozzátéve: október 26-án a képviselő-testület többsége megszavazta, hogy 2018-ban a Csepeli Hírmondóból a szokásos 24 helyett 32 lapszám jelenjen meg. Ez azt jelenti, hogy január közepétől áprilisig, azaz az országgyűlési választásokig kétheti lapból hetilappá avanzsál a kiadvány. Erre bruttó 32 millió forint többletet szavazott meg a képviselők többsége. Nyilán nem lett volna jobb helye annak a 32 millió forintnak.

Borbély Lénárd fideszes polgármester a lap szerint így nyilatkozott erről a Hírmondó idei első számában: „Az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Csepeli Hírmondó is hetente fog megjelenni, hogy elég információ (!!!! :DDD) jusson el az olvasókhoz a pártokról, jelöltekről és elképzeléseikről. Ennek megfelelően az országgyűlési választásokig megjelenő lapszámokban kiemelt szerepet fog kapni a csepeli és országos politika, a jelöltek és pártok bemutatása és elképzelése."

A csepeli Fidesz egyébként más vonalon is támad: mint arról korábban beszámoltunk, még a kerületi facebookos apróhirdetési oldalakra is folyamatosan posztolják a propagandát, de kiderült, hogy az évek óta nem működő kerületi tévét is beizzítják a választások kedvéért. Eredetileg arról is mi számoltunk be, hogy a csepeli SZTK-t telerakták lapostévével, és mindegyiken a nyíltan fideszes köztévé híradói mentek.

De arról csak kevésbé fognak majd írni a kerületi lapban, hogy a Csepel központjában álló önkormányzati tulajdonú pavilonsor mögül a bűzlő fekáliát az elmúlt években nagyjából egyszer takarították ki, azok is tavaly szeptemberben jobbikos aktivisták és képviselők voltak.