Szijjártó a Magyar Időkben oltogatja az ENSZ-t

Publicisztika.

Mint írja, a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, a migráció mindenki számára hasznos, ha tervezett módon zajlik.

Szijjártó Péter szerint azonban a migráció

"azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen".

Mint a külügyminiszter hozzáteszi, az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék.

"Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan"

 - fogalmaz Szijjártó Péter, hozzátéve: az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé.

Mint írja, az ENSZ véleménye szerint az egyes országoknak szervezetté és folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást.

"Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása"

 - hangsúlyozza a külügyminiszter.

Ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést - szögezi le Szijjártó Péter. (Soros-terv nem létezik - a szerk.)

Az ENSZ komolyan nekiugrott a magyar kormánynak

A törvénytervezet nyilvánvalóan azoknak a szervezeteknek a szigorúbb ellenőrzésére irányul, amelyek a kormány szemében államellenes tevékenységet folytatnak, például a migrációval, a menedékkérők ügyével és az ezekkel összefüggő számos más tevékenységgel foglalkoznak - tette hozzá. Coleville felszólította a magyar kormányt, hogy garantálja az egyesülési szabadság érvényesülését, amibe beletartozik az is, hogy támogatást kapnak kül- és belföldről.

(A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Iszlám Állam elleni koalíció tagországainak külügyminiszteri tanácskozásán Kuvaitban 2018. február 13-án. - MTI Fotó: KKM)