Kormányzásra készen: Megjelent a Jobbik 67 oldalas választási programja

Most Ön is elolvashatja, mit tenne a Jobbik az országgal.

Vona Gábor miniszterelnök-jelölt szerint a 2018-as választások közeledtével kijelenthetővé vált, hogy az ellenzék leegyszerűsödött, és egyedül a Jobbik képes arra, hogy leváltsa az Orbán-kormányt. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke úgy vélte, a kormányzáshoz erő kell, és ez rajtuk kívül mindenki másból hiányzik, hiszen a baloldal egymással csatározik, és politikusaik egy része talán már a Fidesz kifizetési listáján is van. Így nincs morális alapjuk a választás megnyeréséhez - vonta le a következtetést Vona Gábor.

A pártelnök közölte, hogy a Jobbik az elmúlt évek munkája során minden eszközt megszerzett, ami a kormányzáshoz kell: erős és egységes politikai közössége van, kialakult az értelmiségi holdudvaruk és a nemzetközi kapcsolataik is megerősödtek annyira, hogy mára külföldön kormányképes erőként számolnak a Jobbikkal, míg a Fidesz egyre inkább elszigetelődik.

Amire viszont így is nagy szükség van, az egy erős program. Ez a program pedig elkészült, és a képre kattintva letölthető:

A Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel hármas jelmondattal elnevezett 67 oldalas munka a pártelnök szerint nem csupán szakmai alapokon nyugszik, hanem annak a több száz fórumnak és több ezer személyes utcai beszélgetésnek az eredménye, amin túl vannak.

Talán nem túlzás azt mondanom, hogy nem is mi írtuk a programunkat, hanem az emberek

- fogalmazott ezzel kapcsolatban az elnök, aki szerint nagy hibát követ el a politika, amikor csak a parlamenti bizottságokból próbálja az országot megfejteni anélkül, hogy az emberek visszajelzéseit gyűjtenék. Hozzátette: mivel a világ folyamatosan változik, így a programjuk a 2018 februári állapotokat tükrözi, viszont a folyamatos fejlesztés mellett állnak, és akik segítenének tovább gyarapítani, azokat nyitott ajtók várják.

Vona Gábor néhány főbb pontot is kiemelt a programból:

  • elszámoltatás, a korrupcióellenes ügyészség felállítása
  • a határkerítés meghagyása, a határőrség visszaállítása
  • bérunió, hogy felzárkózhassanak a magyar fizetések
  • stratégiai szövetség a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokkal, hogy az állam jó partner legyen
  • a fiatalok kivándorlásának megállítása egy történelmi mértékű bérlakásépítési-programmal
  • a devizahitelesek megmentése a felvételkori árfolyamon történő forintosítással
  • a férfiak 40 év utáni nyugdíjazásának lehetősége
  • a nyugdíjak magyar indexálása, a nyugdíjaskosár és az árak emelkedése szerint
  • a várólisták csökkentése, a kórházak és szakrendelők felszerelése
  • a háziorvosi alapellátás megmentése egy magasabb praxisfinanszírozással
  • 21. századi oktatáspolitika, modern eszközökkel modern tananyag oktatása

Vona Gábor azt mondta, hogy bármilyen helyzetben is legyen az ország, a Jobbik a most bemutatott program és a Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel irányelvek szerint fogja folytatni politikáját, valamint a választásokig lezajló kampányban sem fognak a Fideszhez hasonlóan mocskolódni.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt kérte az emberektől, hogy adjanak nekik egy esélyt, hogy bebizonyíthassák, az előző kormányoknál sokkal felelősségteljesebben és sikeresebben tudják vezetni Magyarországot.