Célpont: a győrszentiváni cigánymaffiával szövetkezett a Fidesz, ha hozzák a szavazatokat, nincs több börtön

Hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Célpont.

Portálunk délelőtt már beszámolt róla: komoly botrányt tárt fel a Hír TV műsora. Most kiderültek a részletek.

Milliárdos bűnözőkkel szövetkezett a Fidesz a csongrádi roma szavazatokért

A milliárdos maffiózók azt ígérték, politikai védettségért cserébe szállítják a cigányok szavazatait. A Célpontnak nyilatkozó lakos elismerte: hozzá is bekopogtak, csak az adatait kérték, és egy kiló kenyeret is adtak neki.

A milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon. A rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a Hódmezővásárhelyi polgármesterválasztáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson – előbbi Lázár János szerint felér egy előválasztással.

A Célpont stábja maga sem hitte el, amikor először hallott arról, milyen politikai és bűnügyi összefüggések vannak a háttérben – épp ezért indultak el a helyszínen feltérképezni, valóban zajlik-e a dél-alföldön szavazatvásárlás. A riportból kiderül, hogy egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelyet hatmilliárdos költségvetési csalással vádolnak. V. Máté, és H. József a központi figurái, akiket még korábban Győrszentivánon kapcsolt le a Rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült: fekete üzletekből és adócsalásból származnak. A nehézfiúk három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon.

Milliárdos csalás: vádat emeltek a cigánymaffia ellen

A bűnszervezet tagjai több országban is milliárdos tételben csaltak adót, az ügyeiket összefoglaló iratanyag 60 ezer oldalas lett. A különösen nagy értékű adócsalás miatt összesen 16 ember ellen emeltek vádat. A bűnözők az uniós tagállamok közötti fémhulladék-kereskedelemre építve szerveztek bűnbandát, a Magyarországon vagy külföldön vásárolt vas- és rézhulladékot kamionokkal szállították cseh és szlovák kohókba.

Portálunk 2013-ban exkluzív cikkben mutatta be a maffiózók luxusautóit és palotáit.

Eddig nem ismert részletek győri cigány maffia-ügyben

Elcsalt milliárdok, luxusautók, paloták, bizniszegyház, gyanús baleset és a Roma Police. Ezek nem egy most készülő krimisorozat kulcsszavai, hanem egy szemünk előtt kibontakozó monstre peré, amelynek szereplői csicskatartó cigánybűnözők, kihasznált strómanok, egy sztárügyvéd és Győr fideszes polgármestere.

Az államot megkárosító bűnözők óriási roma adatbázist építettek fel, több tízezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva, melynek során több millió forintos kárpótlási díjakkal hitegették a cigányokat.

Adatbázisuk most különösen értékes – így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy ügyüket a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő mennyiségű roma ember szavazatait. A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. Az ügy összeér két egyházzal is, A Célpont információi szerint helyi a Fidesz nem direkt módon, hanem a Johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, így azok az adományok szétosztásánál is el tudják mondani: cserébe a Fideszre kell szavazni.

A műsornak egy névtelen informátor elmondta: ha a bűnözők hozzák a megfelelő szavazatszámot, a Fidesz gondoskodik róla, hogy ügyükben épp azt a büntetést szabják ki rájuk, amit előzetesben már leültek, így nem kell további börtönévekre számítaniuk.