Elios-botrány, új fejezet: Rig Lajos kikérte a tapolcai közbeszerzés iratait és az OLAF-jelentést

Tovább melegszik a pite a Fidesznek.

"Egyre több információ lát napvilágot az Elios-botrányról. Nagy valószínűséggel a kormány és Tapolca volt fideszes polgármestere is asszisztálhatott a pár évvel ezelőtti közbeszerzési csaláshoz, amikor a tapolcai közvilágítás korszerűsítésével Orbán Viktor vejének cégét bízták meg"

- írja Facebook-oldalán Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki az ügy kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult Tapolca jegyzőjéhez. 

A közvilágítás korszerűsítésére kiírt közbeszerzési pályázat dokumentumait, illetve az OLAF-jelentést arra hivatkozva kérte ki a Jobbik politikusa, hogy az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata során csalás gyanúja merült fel az ügyben. 

Mint azt a 24.hu korábban megírta, más városok mellett Tapolca is azok közé a települések közé tartozik, amelyeknek önrészét a miniszterelnökség állta. 

Ketyeg az óra! A jobbikos politikus kikérte a hajdúböszörményi Elios-jelentést

„Itt élünk Böszörményben, látjuk, hogy nem úgy működik a közvilágítás, ahogy kellene" - ilyen az, amikor egy fideszes polgármester panaszkodik az Elios munkájára. A civishir.hu közölt a napokban egy összeállítást arról a 460 millió forintos közvilágítási beruházásról, amelynek 2015 őszén az Elios Innovatív Zrt. konzorciuma volt a kivitelezője, de a megvalósításban a Sistrade Kft.