Választási manipuláció: Újabb helyen bukott le a Fidesz

Egy hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyből az derült ki, hogy az önkormányzat megbízásából gyűjtöttek aláírást Dunakeszin a fideszes képviselőjelöltnek. A Jobbik jogi lépést fontolgat. 

A Hír Tv birtokában lévő felvételen azt hallatszik, hogy az illető bemutatkozik, majd elmondja, hogy a Dunakeszi Önkormányzattól Tuzson Bence részére gyűjt aláírásokat. 

A fideszes politikus február 19-én közzétette a Facebook oldalán, hogy nyolc óra alatt 1958 támogatói aláírást gyűjtött össze, majd másnap megosztotta, hogy leadta a jelöltté váláshoz szükséges íveket. Ennek ellenére tovább folytatják az állampolgári szignók gyűjtését, ráadásul a felvétel szerint az önkormányzat bevonásával. 

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a Fidesz adatbázist épít vagy frissít és ez alapján mozgósítják majd az embereket április 8-án. 

Elfogadhatatlannak nevezte a Hír Tv-nek nyilatkozó Varga Zoltán Péter, hogy a Fidesz jelöltjének kampányát önkormányzati forrásokból segítsék. A jobbikos politikus hozzátette:

“Ilyen nyíltan, ilyen egyértelműen, pénzt fizetni egy jelölt melletti aláírásgyűjtésért, erről még talán nem is hallottam. Dunakeszi város önkormányzatát korábban már marasztalták el választási jogsértésért, de ennyire nyíltan még nem is találkoztam ilyen nyílt, jelölt mellett folytatott propagandával.” 

A hírcsatornának nyilatkozó politológus szerint jogellenes, alkotmányellenes, hogy nem válik szét a párt és az államhatalom. 

Nem Dunakeszi volt az első önkormányzat, ahol kiderült, hogy segítik a fideszes jelöltet. Korábban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai járták a várost, hogy fideszes ajánlásokat gyűjtsenek.

A főváros XVII. kerületéből is érkezett jelzés, hogy a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati ügyintézője, Lambert Krisztina Horváth Tamás fideszes alpolgármester megbízásából Dunai Mónika kormánypárti jelöltnek aláírásokat gyűjtögetve jár fel-alá az önkormányzati épületekben.

Szentendrén az önkormányzat kulturális és köznevelési referense úgy bukott le, hogy véletlenül egy ellenzéki képviselőnek is elküldött e-mailt, amelyben arról írt, hogy fideszes aktivista csoportokat szervez a városban.  

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.