Zárva tartó művelődési házat avatott a fideszes politikus

Felavatták. Bezárták.

Március 1-én vágta át a nemzeti szalagot Kiskunlacházán a fideszes Pánczél Károly a felújított Petőfi Művelődési Központ előtt. Az eseményről természetesen számos fotóval illusztrálva beszámolt a kormánypárti politikus a közösségi oldalán. Uniós forrásból több mint 131 milliót fordítottak az intézmény megújulására. 

A térség jobbikos országgyűlési jelöltje, Magyar Péter úgy gondolta, hogy felkeresi a művelődési központot, hogy megkérdezze, mikor tarthatna ott egy lakossági fórumot. Az ellenzéki jelölt azt írta facebook oldalán: “Legnagyobb meglepetésemre az ajtó zárva, a felirat pedig jelzi, hogy június 3-ig zárva tart a Művelődési Központ felújítási munkák miatt. Hiába na, kampányidőszak van, valamit át kellett adni.”

Kiskunlacháza ingyenes önkormányzati lapjában februári számából kiderült, hogy a pályázati források nem adtak lehetőséget a művelődési központ belsejének teljes felújítására. Répás József polgármester a vele készített interjújában elmondta: "A pályázatnak sajnos nem lehetett a része a belső felújítás, a festés, viszont ez is égetően fontos. Hamarosan elfogadjuk a költségvetést, abban pedig a szükséges pénzügyi forrás a rendelkezésünkre áll, melynek a segítségével ezt is meg tudjuk valósítani. Szeretném, hogy május közepén egy szépen megújult épületet tudjunk átadni."

Vagyis akkor lesz egy második átadás is.