A fideszes önkormányzat többszörös áron számolná a Jobbiknak a plakáthelyeket

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

Kétszázezer forint helyett tizenhárommilliót kér Kaposvár önkormányzata a Jobbiktól a városban kihelyezett mobil választási plakátok területfoglalásáért- számolt be a HírTV.

A kaposvári önkormányzat ugyanis máshogy értelmezi a közterülethasználatot, mint a legerősebb ellenzéki párt. A város a mobil óriásplakát teljes felületére, azaz plakátonként 20 négyzetméterre szeretne közterület-foglalási díjat szedni, míg a Jobbik úgy gondolja, hogy csak a közterülettel vízszintes felületet lehetne figyelembe venni, ez pedig plakátonként 1,5 négyzetméter.

„Szeretnénk kifizetni a plakáthelyeket, de nem úgy, ahogy ők számolják, hanem ténylegesen annyit, ahány négyzetmétert a közterületből felhasználunk. Egy ilyen plakát után másfél négyzetmétert kéne fizetnünk. Tíz mobil plakát van a városban elhelyezve. A város a felületre számolja a négyzetméterenkénti árat, így több mint 13 millió forintba kerülne nekünk a tíz plakát kihelyezése” – mondta Miháldinecz Gábor, Somogy megye 1. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.

A város jegyzője felhívta a párt figyelmét, ha pár napon belül nem tüntetik el a plakátokat, akkor a város fogja azt megtenni, amit aztán három hónapig megőriznek, majd értékesítik őket.

A jegyzővel szemben a Jobbik azt állítja, hogy a törvény védi a plakátokat és az eltávolításukat bünteti, ezért a választási bizottsághoz fordul jogorvoslatért.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".