A fideszes önkormányzat többszörös áron számolná a Jobbiknak a plakáthelyeket

Fotó: Béli Balázs (Alfahír)

Kétszázezer forint helyett tizenhárommilliót kér Kaposvár önkormányzata a Jobbiktól a városban kihelyezett mobil választási plakátok területfoglalásáért- számolt be a HírTV.

A kaposvári önkormányzat ugyanis máshogy értelmezi a közterülethasználatot, mint a legerősebb ellenzéki párt. A város a mobil óriásplakát teljes felületére, azaz plakátonként 20 négyzetméterre szeretne közterület-foglalási díjat szedni, míg a Jobbik úgy gondolja, hogy csak a közterülettel vízszintes felületet lehetne figyelembe venni, ez pedig plakátonként 1,5 négyzetméter.

„Szeretnénk kifizetni a plakáthelyeket, de nem úgy, ahogy ők számolják, hanem ténylegesen annyit, ahány négyzetmétert a közterületből felhasználunk. Egy ilyen plakát után másfél négyzetmétert kéne fizetnünk. Tíz mobil plakát van a városban elhelyezve. A város a felületre számolja a négyzetméterenkénti árat, így több mint 13 millió forintba kerülne nekünk a tíz plakát kihelyezése” – mondta Miháldinecz Gábor, Somogy megye 1. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje.

A város jegyzője felhívta a párt figyelmét, ha pár napon belül nem tüntetik el a plakátokat, akkor a város fogja azt megtenni, amit aztán három hónapig megőriznek, majd értékesítik őket.

A jegyzővel szemben a Jobbik azt állítja, hogy a törvény védi a plakátokat és az eltávolításukat bünteti, ezért a választási bizottsághoz fordul jogorvoslatért.