Lázár elment Bécsbe, készített egy videót, amit a Facebook aztán letörölt

A miniszter szerint szólásszabadságát sértik ezzel.

A miniszterelnökséget vezető miniszter kedden este ezt a videót közölte Facebook-oldalán:

Lázár ismét valótlanul próbálta azzal riasztgatni saját táborát, hogy amennyiben ellenzéki győzelem születik április 8-án, nem kell sok idő ahhoz, hogy Budapest is olyan bevándorlóvárossá váljon, mint Bécs. A miniszter arra is felhívja a figyelmet, hogy gyakorlatilag a nyugdíjasok és idősebbek fehérek és keresztények már csak az osztrák fővárosban, a fiatalok többsége bevándorló, és ez vár Magyarországra is, ha nem a kormány marad hatalmon.

A propagandafilmecske felkeltette a nyugati sajtó figyelmét is. Az Associated Press, valamint a Welt is hírt adott róla, aminek köszönhetően valószínűleg jelentgetni kezdték azt a Facebooknál gyűlöletbeszéd miatt. A közösségi oldal nem tétlenkedett és szerdán 10 óra környékén eltávolította a bejegyzést, felülvizsgálata akár hetekbe is telhet.

Lázár János ezen felháborodott, mert úgy véli, ezzel korlátozzák őt a szólásszabadságban és a szabad véleménynyilvánításban.

Az már más kérdés, hogy a háborgás mennyire valós vagy mennyire szól csak a nyilvánosságnak, hiszen a miniszter és oldalát kezelők sem gondolhatják komolyan, hogy a Facebook majd elkezdi olvasgatni Lázár adatlapját és észreveszi a kérését.