Orbán hálát ad a Jóistennek, „hogy Moszkvából hazatérhettünk, visszavásárolhattuk a MOL húsz százalékát az oroszoktól”

Veszélyes hely Oroszország.

„Nekem azok a gondolatok jönnek elő, mikor 2011-ben, mondhatni éles tárgyalások után, máshogy mondva, vért izzadva és végül is hálát adva a Jóistennek, hogy Moszkvából hazatérhettünk, visszavásárolhattuk a MOL húsz százalékát az oroszoktól”

 - mondta Orbán Viktor Tiszaújvárosban, a MOL-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemének avatásán.

Fontos beruházásról van szó, 160 embernek adnak munkát, a világ második ilyen üzeme, évi ötmillió gumiabroncs előállításához szükséges alapanyagot gyártanak majd itt. Az átadóból viszont nagyjából kampányrendezvény lett.

A miniszterelnök szerint Magyarország azért jó helyszín a beruházásokra, mert fizikai biztonság van, nincsenek terrorcselekmények, ami annak köszönhető, hogy nincs bevándorlás.

Szerencs fideszes polgármestere is felszólalt, ő a kormány gazdaságpolitikáját dicsérte.

Az 1300 milliárd forint viszont csak nem akar kikerülni a magyar közéletből. Először a Kósa-gate szólt ennyi pénzről, aztán az egyik uniós támogatás, most Hernádi Zsolt MOL-vezér beszélt arról, hogy 2030-ig 1300 milliárd forintot költenek fejlesztésekre.

Orbán így reagált rá:

ez óriási összeg, amelyet a magunkfajta nem is tud felfogni.

Akkor ez egy burkolt kritika volt Kósa felé? Vagy egy burkolt dicséret?

(fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)