Orbán Viktornál senki sem indokolja meg tökéletesebben, hogy Orbán Viktor miért bolsevik

Nem egyszer leírtam - és ezzel nem találtam fel a spanyolviaszt, mert mások is megtették már - hogy a Fidesz mára bolsevik párttá vált. Szerintem elég jól megindokoltam, miért érzem így, de a helyzet az, hogy a kanyarban se vagyok ahhoz a tökéletes okfejtéshez képest, amit maga Orbán Viktor mondott el - 12 évvel ezelőtt. 

A miniszterelnök 2006 júniusában - akkor még persze ellenzéki vezetőként - szólalt fel az Országgyűlésben. Rámutatott, hogy a szocialista frakcióvezető, Lendvai Ildikó korábbi felszólalásában "régi munkásmozgalmi taktikát" alkalmazott, amellyel a nácik és a kommunisták is éltek. Innentől adjuk át a szót Orbán Viktornak, aki valami döbbenetesen pontos elemzését adja Gyurcsányék hatalomgyakorlásának - és saját, elmúlt években tapasztalt politikájának is. 

"A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem (...) az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal."

Orbán szerint a 

"a történészek között vita van arról, hogy ezt a politikai taktikát Hitler tanulta-e Sztálintól, vagy Sztálin tanulta Hitlertől."

Mivel azonban történelmi múltunk miatt  

"hozzánk inkább a kommunista diktatúra időszaka esik közelebb, ezért azt kell mondanom, hogy itt egy régi, Magyarországon már ismert vitakultúra, rossz, hagyományos vitakultúra feléledését láthattuk."

Nincs az a lángszavú ellenzéki szónok, nincs az a vitriolba mártott billentyűvel író publicista, nincs az a sasszemű politikai elemző, aki

ennél precízebben fel tudná rajzolni az elmúlt esztendők neobolsevik rendszerének lényegét.

  • "A viták ideje lejárt", ellenben az "elégtétel" ideje közeleg.
  • A horizontra felfestve a határ előtt toporzékoló, nőket erőszakoló, gyújtogató  őrjöngő iszlamista tömeg (akkor is, ha az elmúlt egy hónapban összesen öt, azaz 5 illegális határátlépőt fogtak a hatóságok),
  • tőlük egyes egyedül a kormány védhet meg (akkor is, ha húszezer, azaz 20.000 migránst engedtek be az országba, köztük embercsempészeket és terroristagyanús figurákat is),
  • az ellenzék összes pártja megkapja azt a képtelen vádat, hogy Soros kerítésbontó ügynöke (akkor is, ha a legerősebb ellenzéki párt a Jobbik javasolta először a határzárat, amit akkor a Fidesz kiröhögött.

Nulla vita, nulla érvelés, nulla valóság, 101% propaganda. Igen, pontosan ezt tanulta Hitler Sztálintól (nem, a történészek nem vitatkoznak a példamutatás irányán, pontosan tudjuk, hogy a Generalisszimus volt a mester, és a Führer a tanítvány).

És ezt leste el mindkettejüktől, no, meg az elmúlt száz év összes gátlástalan, hazug, hitvány zsarnokától Orbán Viktor.

Köszönjük meg a 2006-os Orbán Viktornak, hogy ilyen kíméletlenül leleplezte a 2018-as Orbán Viktort. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.