HírTV - Kirúgták Veiszer Alindát, Péterfi Juditot, és további műsorok is megszűnnek

Több újabb nagy névnek kellett távoznia a csatornától.

Tegnap jött a hír, hogy a Simicska-portfólióhoz tartozó HírTV-nél megkezdődött a már belengetett tömeges leépítés. Ennek hétfőn máris volt két ismertebb "áldozata": a műsorvezető/riporter Szöllősi Györgyi, valamint a belpolitikai főszerkesztő D. Bányász Gergő.

Lapunk azt is megírta, hogy az egész azzal kezdődött, hogy a múlt héten kirúgták Pauwlik László vezérigazgató-helyettest.

A kreativ.hu úgy értesült, hogy a Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsorok biztosan meg fognak szűnni, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni. Illetve arról is írnak, hogy Kálmán Olga Egyenesen című műsora, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora több adásidőt fog kapni.

A hvg.hu úgy tudja: Péterfi Juditnak is felmondtak (így a Privátszféra biztosan megszűnik, a Riasztás sorsa kétséges, ugyanis abból a stábból is küldtek el riportereket).

Az Index viszont már arról számolt be, hogy Veiszer Alindát is kirúgták a HírTV-től. Az újságíró az Alinda című műsorában jobbára a művészvilágból, a kulturális, vagy épp a tudományos életből érkeztek vendégek.

Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet"

- mondta az Indexnek a műsorvezető. Hozzátette: egy kicsit azért meglepődött, mert az Alinda nézettsége folyamatosan nőtt, "ekkora sikert kultúrában még sehol nem tudtam elérni". De gazdasági okokra hivatkozva május végével távoznia kell a csatornától, addig megy még a műsora.

A portál egyébként úgy tudja, hogy a fenti újságírókon túl M. Kiss Csabát és Pataky Enikőt is elbocsátották.

A 283 főt alkalmazó HírTV-nél 37-38 embert érint a leépítés - információink szerint eddig már 35-en tudták meg, hogy menniük kell. 

(Címlap- és borítókép: Péterfi Judit műsorvezető és Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Privátszféra című műsorban - fotó: Facebook)