Mészáros Lőrinc utóda is Mészáros lehet

Igaz, csak névrokon.

Mészáros László csak névrokona Mészáros Lőrincnek, aki azonnali hatállyal, egyéb bokros teendőire hivatkozva lemond a felcsúti polgármesterségről. Orbán Viktor két lábon járó malacperselye azonban nem ereszti ki vasmarkából a felcsúti kiskirályságot:

az utódjául kiszemelt Mészáros László nem csak a falu alpolgármestere, hanem a Puskás Akadémia FC ügyvezetője és az akadémiát működtető alapítvány műszaki igazgatója is, így elég közel áll a multimilliárdos gázszerelőhöz.

Az azóta Mészáros Lőrinc kezébe került és bezárt Népszabadság 2013-ban írt arról, hogy Mészáros Lászlónak "korábban a Tatabányai Futball Club és a kazincbarcikai KBSC FC sportszervező cégben volt vezető tisztsége, majd idén februárban váltotta főnökét, a polgármestert, Mészáros Lőrincet a Puskás Futball Club Kft. ügyvezetői posztján".

Hozzátették, hogy Mészáros László fia feltűnően nagy sikerrel szerepelt a trafikpályázatokon.

Mészáros Lőrinc a Magyar Időknek elregélte, hogy Mészáros Lászlóban "látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé".

Persze ettől még Orbán Viktor Magyarországán is időközi polgármester-választást kell kiírni a hírhedt faluban, de itt sajnos aligha várható újabb Hódmezővásárhely.

A cikkből kiderül, hogy hiába szólítják a súlyos milliárdok Mészáros Lőrinc szíve továbbra is haza húzza:

"Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le! – fogalmazta meg lokálpatrióta hitvallását. – Minden erőmmel azon leszek, hogy támogassam az itt élőket, az alapítványaim például hosszú távra rendezkedtek be."

A kormánypárti napilap sokadszorra is leszögezték, hogy az önzetlen vállalkozó nem vett fel fizetést a polgármesteri munkájáért, és egyben rámutattak, hogy a lemondással és a környék fiataljainak nyújtott támogatással bebizonyosodott az ellenséges média hazugsága:

Mészáros Lőrinc azt is külön kiemelte, hogy

lemondásával megszűnik a közszereplői státusza, úgyhogy mostantól valószínűleg ő is legalább annyira elérhetetlen, ügyei pedig legalább annyira átláthatatlanok lesznek a kormánykritikus média számára, mint a miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád személye és viselt dolgai.

(Via 444)

Mészáros Lőrinc lemond a polgármesteri címről

Április 24-én kedden délután rendkívüli ülést tart a felcsúti képviselő-testület és nem is akármilyen apropóból: Mészáros lemond a tisztségéről. Az első napirendi pont témája ugyanis a következő: Tájékoztatás Mészáros Lőrinc polgármester tisztségről történő lemondásáról - írja az mfor.hu. A lemondás azért meglepő, mert Mészáros a HírTV-nek tavaly szeptemberben azt nyilatkozta a mostani ciklusát még végigviszi, de a 2019-es választásokon már nem indul.