2018. 04. 24. 08:07
MTI nyomán

Fenyő-gyilkosság: az NNI felvételén Gyárfás és Portik részletezi a kivégzést

Vágatlan, nem manipulált hangfelvétel alapján gyanúsították meg Gyárfás Tamást Fenyő János megölésére való felbujtással - állítja a kormányközeli Magyar Idők.

Úgy tudják, a Nemzeti Nyomozó Iroda bizonyítékai között az eredeti felvétel szerepel

- egy 2014-es teljes hanganyag, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélget Fenyő János 1998. február 11-i kivégzéséről -,

nem pedig az a sportvezető által átadott hanganyag, ami Gyárfás szerint "manipulatív összehordott hordalék", és amit ő maga adott oda a rendőröknek.

Ugyancsak a bizonyítékok között van a gyilkosság felbujtóival kapcsolatos, húsz év alatt keletkezett, összesen tízezer oldalnyi irat - írja a fideszes lap.

A bizonyítékokat egyelőre nem mutatták meg sem Gyárfásnak, sem a védőjének, Bánáti Jánosnak.

Ihász Sándor várhatóan szerdán benyújtja a Központi Nyomozó Főügyészségre a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát. A volt főügyésznek Gyárfás átadta az ügyben szereplő hangfelvétel leiratát, amelyet vélhetően a zsarolója dobott be a levélszekrényébe, ám Ihász nem továbbította azt a nyomozóknak.

Fenyő-gyilkosság: cáfolni fog mindent a gyanúba keveredett főügyész

A gyanúsítás minden pontját cáfolni fogjuk - mondta el az MTI-nek Papp Gábor, Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész védője pénteken arra reagálva, hogy a volt főügyészt a nap folyamán hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).