Saját fizetését ajánlja fel a polgármester a gyermekgyilkos kézre kerítéséért

Hat nap elteltével is keresik a brutális elkövetőt.

Tízezer lej, azaz csaknem 675 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Máramaros megyei Nagybánya polgármestere, Cătălin Cherecheș annak, aki segít azonosítani és kézre keríteni a hét eleji brutális gyermekgyilkosság elkövetőjét – írja a Krónika. A pénzt saját városvezetői fizetéséből állná. Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ötéves kislány hétfőn a városi gyár környékén játszott, és a tettes aznap este megerőszakolta, kínozta, majd megölte.

Megerőszakoltak, megkínoztak és megöltek egy ötéves kislányt Nagybányán

A kislány hétfőn a nagybányai Phoenix gyár környékén játszott, de mivel nem ment haza, családja a keresésére indult. Holttestére éjfél körül bukkantak rá. A kriminológusok szerint a kislányt megerőszakolta, kínozta, majd megölte az eddig azonosítatlan tettes. A törvényszéki orvosok megerősítették, hogy a kislányt megerőszakolták. Fején egy hatalmas ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát.

Cherecheș pénteken közleményben jelentette be, hogy felajánlja egyhavi fizetését a nyomozás sikere érdekében. A városvezető közölte, mindazok, akik információval tudnak szolgálni a feltételezett tettes ki- és hollétéről, azok tárcsázzák az önkormányzat +40/0737-373-070-es telefonszámát, ahol a helyi rendőrség munkatársa fogadja hívásukat. A polgármester hozzátette, bizalmasan kezelik a nyomravezető kilétét.

A maszol.ro információi szerint a gyanúsított egy eddig azonosítatlan, ortodox pópa kinézetű szakállas férfi, akit korábban többször is láttak a környéken, amint cukorkával kínálgatta a gyerekeket.