A közmédia kiállt a korrupt, magyarellenes bukaresti kormány mellett, és lerománozott egy erdélyi magyar portált

Nemzetközi Együttműködés Rendszere. 

A hirado.hu tegnap este halált megvető bátorsággal kiállt a román kormány mellett. Erre nem a székely autonómia ügyének előrelendülése, még csak nem is mondjuk a marosvásárhelyi katolikus gimnázium, vagy a magyar orvosi egyetem helyzetének megnyugtató rendezése adott okot. Hanem egyszerűen az, hogy 

a számtalan korrupciós botrányba keveredett bukaresti hatalom is megtalálta a csodafegyvert az ellenük tüntető sok ezres tömegek ellen: SOROS!!!

Andrei Gerea, a kormánypárti Liberálisok és a Demokraták szövetségének alelnöke közleményében arról beszélt, hogy "a háttérből Soros György mozgatja a szálakat", ezért szerinte nyilvánossá kell tenni a jogállamiságért küzdő szervezeteknek a finanszírozását."

A nagyonnemzeti kormány nagyonnemzeti közmédiája szerint 

"Erről a Főtér nevű román hírportál írt."

Ez nem csak a portálon áll így, de a Híradóban is pontosan ezt hangzott el.

A Főtér egyébként (60-as IQ felett nevéből is kikövetkeztethetően) egy romániai (nem kovácslászlóul: erdélyi) magyar hírportál. Az erdélyi magyarságot románozni eleddig a balliberális oldal kiváltsága volt, ám a jelek szerint Antisorosista Internacionálé jegyében már a Nemzetközi Együttműködés Rendszerében is ez lesz a divat. 

A közmédiának nevezett fake news csatorna egyébként azt a bukaresti kormánykoalíciót védi testével, amelynek előző miniszterelnöke, Mihai Tudose januárban akasztással fenyegette azokat, akik ki merik tűzni a közintézményekre a székely zászlót. 

Felakasztaná a székely zászlót kitűző magyarokat a román miniszterelnök

A miniszterelnök szerdán késő este telefonon nyilatkozott a témáról a Realitatea hírtelevíziónak, amely - a román médiában jellemző módon - egész estés műsort szánt a romániai magyar kérdésnek. A miniszterelnök kijelentette: a magyar pártok felvetését nem szabad figyelmen kívül hagyni, alábecsülni sem kell, de túlságosan nagy jelentőséget sem kell tulajdonítani neki.