Volner: nincsenek győztesek és vesztesek, itt a megbékélés ideje

A versengés mindig felkorbácsolja az érzelmeket.

Ismert, szombati tisztújításán 54:46 arányban Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosa nyerte Toroczkai László és Dúró Dóra előtt a pártelnöki-elnökhelyettesi posztokat.

Volner János ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott,

„a kormánypárti sajtó kollektív hazugsága szerint a nemzeti néppárti politika sorsa volt a tét, ez azonban nem igaz: mindkét elnökjelölt egyértelművé tette, hogy a Jobbik jövőjét nemzeti néppártként képzeli el.”

Ugyanakkor szerinte fontos látni azt, hogy a néppárti politika egyáltalán nem jelöli ki a helyüket a politikai koordináta-rendszerben, csupán egy törekvést takar.

"A néppártként való meghatározás nem hordoz ideológiai tartalmat. Azt jelenti, hogy az adott párt nem csupán a társadalom egy meghatározott rétegének a képviseletét kívánja ellátni, hanem programjával a társadalom egészének akar alternatívát nyújtani, minél szélesebb körének támogatását elnyerve."

– idézte Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselőt.

A fenti kijelentés felszámolja a néppárti politika mibenlétét övező fogalomzavart. Következésképp nem érdemes arról beszélni, hogy a "néppártosodás megbukott" – vallja a képviselő.

Az elnökválasztásról szólva azt írta, a versengés - folyjon az akár a sportban, az üzleti életben, vagy a politikában - mindig felkorbácsolja az érzelmeket és túlzó, heves, bizonyos idő távlatából visszatekintve irreálisnak tűnő reakciókat eredményezhet.

„Számomra a verseny résztvevői nem győztesek és vesztesek, hanem egyszerűen csak jobbikosok. Mindannyian. A barátaim, a szövetségeseim, a harcostársaim. Azok az emberek, akikre a Nemzet felemelésében bármikor számíthatok és akik rám is bármikor számíthatnak. A versengés elmúltával ismét így kell tekintenünk egymásra.”

Az írást teljes terjedelmében itt olvashatják: