Áll a bál a szociknál - fegyelmi indulhat Molnár ellen

A szocialisták keményen elszámoltatták a hátuk mögött a Liberálisokkal paktumozó elnöküket, aki semmilyen értelmes magyraázatot nem tudott adni döntésére. A politikus ellen fegyelmi eljárás indulhat, amely lemondatásával, vagy akár kizárásával is végződhet.

Az MSZP országos párttanácsa kedden beszámoltatta Molnár Gyulát arról a megállapodásról, amelyet Fodor Gábor fantompártjával kötöttek évi 60 millió forint átjátszásáról az eleve súlyos anyagi válságban levő párt kasszájából - tudta meg a Zoom.hu 

A balliberális szappanopera ügyeiben általában igen jól tájékozott portál forrásai szerint  a testületben 

kivétel nélkül mindenki elítélte a lemondott pártelnök titkos alkuját a Liberálisokkal. 

Molnár érdemi magyarázatot nem tudott adni lépésére. Mindössze annyit sikerült saját védelmére felhoznia, hogy "kevésnek érezte" az 1% körüli támogatottsággal bíró Párbeszéddel kötött szövetséget, így a "minél szélesebb együttműködésbe"

mindenképp be akarta vonni a 0%-os támogatottságú Liberálisokat. 

A volt pártelnök azonban a haladó szocialista hagyományok szerint önkritikát gyakorolt az elvtársa előtt, leszögezve:

ma már máshogy döntene, és áll a fegyelmi eljárás elé. 

Molnár ezt egyébként bátran mondhatta. hiszen a párttanácsnak semmilyen jogköre nincsen ilyen eljárás kezdeményezésére. Ezt legfeljebb a szombaton összeülő választmány teheti meg. A Zoom.hu úgy tudja, még nincs döntés arról, hogy milyen formában, de az biztosra vehető, hogy a lemondott pártelnököt "hivatalosan is előveszik". Ha fegyelmi indul ellene,

akár még párttagságától is megfoszthatják. 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.