Bajnok a Videoton, nagy bajban a Diósgyőr

Harmadszor vághatják zsebre a bajnoki aranyat.

A Videoton nyerte a labdarúgó NB I 2017/18-as kiírását, mivel Felcsúton, a Pancho Arénában 2-0-ra verte a tavalyi bajnok Budapest Honvéd csapatát. Egy fordulóval a vége előtt az Orbán Viktor barátjának, Garancsi Istvánnak tulajdonában álló gárda három ponttal vezet a második helyen álló Ferencváros előtt, és mivel Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató csapata csak 18 meccset nyert, Garancsié pedig 20-at, a zöldek még akkor sem előzhetik meg a piros-kékeket, ha ők nyernek, a Videoton pedig kikap. (Pontazonosság esetén a versenykiírás szerint a több győzelem dönti el a sorrendet.)

Amire nem sok esély van, a fehérváriak az utolsó fordulóban ugyanis azzal a DVTK-val játszanak, aki ma sima 4-0-s vereséget szenvedett a biztos ezüstérmes FTC-től. És mivel a forduló előtt az utolsó előtti helyen álló Balmazújváros a Paksot, az utolsó Vasas pedig a Haladást verte 1-0-ra, a borsodiak visszacsúsztak a tabella utolsó helyére.

Átadták az új diósgyőri „kórházat"

Délután felavatták a 13 milliárd forintba került új diósgyőri „kórházat". Az első „műtét" előtt Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott,az új „kórházzal" régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik „egészségügyi" fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern „betegápoló intézményben", XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát.Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szintén örömét fejezte ki az „egészségügyi fejlesztés" miatt.

Az utolsó fordulóban a többi kiesőjelölt közül a Vasas Kispestre látogat, a Balmazújváros a Fradit fogadja, a kevésbé veszélyes helyzetben levő két csapat, a Haladás és a Mezőkövesd egymással mérkőzik meg Szombathelyen.

Az Európa Liga-indulást jelentő bajnoki bronzért is nagy csata várható az utolsó fordulóban. Az Újpest 46, a Debrecen és a Honvéd 44-44 ponttal áll, a Loki pedig Újpestre látogat, ám míg pillanatnyilag az Újpest csak 11, a DVSC és a Honvéd 12-12 győzelemmel áll. Ebből a három csapatból bármelyik számára alakulhatnak úgy az eredmények, hogy megszerezheti vagy épp elbukhatja a dobogó alsó fokát.

A 32. forduló eredményei:

Vasas–Haladás 1-0

Paks–Balmazújváros 0-1

Mezőkövesd–Újpest 0-1

Ferencváros–Diósgyőr 4-0

Debrecen–Puskás Akadémia 1-1

Videoton–Budapest Honvéd 2-0