Staudt: a Fidesz érdeke, hogy azt lehessen mondani, a Jobbik szakad

Staudt Gábor szerint a korábban a néppártosodás mellett kiálló Toroczkai László pontosan tudta, hogy alapszabályellenesen járt el, mégis „koncepciós eljárást” emlegetett a kizárással végződő fegyelmi vizsgálata miatt. A Jobbik etikai bizottságának elnöke a Hír TV Reggeli Járat című műsorának volt a vendége.

„Szemmel látható, hogy ami történik, az a Fidesznek az érdeke, hogy minél többen távozzanak a Jobbikból, hogy azt lehessen mondani, hogy szakad a Jobbik, és minél jobban tragikus a helyzet. Ráadásul ideológiai töréspontok is vannak, miközben Toroczkai még a beszédében a kongresszuson is elmondta, hogy a néppártosodással egyetért”

– jelentette ki Staudt Gábor.

A Jobbik múlt héten zárta ki soraiból Toroczkai Lászlót, a döntés után többen is jelezték, hogy elhagyják a pártot. A párt etikai bizottságának elnöke megerősítette:

Toroczkai kizárásának indokai között szerepelt, hogy az elnökségi ülésekről szivárogtathatott ki információkat.

Staudt arról is beszélt, hogy többen léptek be a pártba a tisztújítás óta, mint amennyien kiléptek.

„Ki lehet emelni egy-két középvezetőt, illetve helyi önkormányzati képviselőt, de ahhoz képest, hogy a Jobbik mennyi pozícióban van jelen az önkormányzatokban, ez egy elhanyagolható szám”

- mondta Staudt. Hozzátette: minden bajtársuk hiányát sajnálják, és ha valaki távozik, annak nem örülnek, ugyanakkor tiszteletben tartják, ha valaki másként gondolkodik. Azt is leszögezte: a Jobbik lezártnak tekinti Toroczkaiék platformizálós ügyét.

Fotó: Hír TV