„Mindhalálig?” – Férfiakra is kiterjesztené a 40 év munka utáni nyugdíjat a Jobbik

A Jobbik nyugdíjcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé, ennek részleteiről a párt elnöke, Sneider Tamás beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

A valós és aktuális társadalmi problémákat figyelembe vevő, nyugdíjasokat érintő törvénycsomagot terjeszt a parlament elé Sneider Tamás. A Jobbik elnöke által bejelentett indítványok főbb célja az, hogy

  • a férfiak is kapjanak lehetőséget a nyugdíjba vonulásra 40 évnyi ledolgozott munkaviszony után;
  • 50 ezer forintra emelkedjen az öregségi nyugdíj legkisebb összege a jelenlegi 28500 forintról,
  • valamint fennmaradjon a huszonöt év alatti és az ötvenöt év feletti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény.

A legnagyobb ellenzéki párt közleményt is kiadott erről, ebben kitértek rá, hogy tíz éve nem változott a jelenleg megalázóan alacsony nyugdíjminimum, amely az alapvető megélhetést sem teszi lehetővé.

„A nyugdíjrendszer átalakítása évek óta várat magára, a nyolc éve regnáló kormány megszüntette a korkedvezményes nyugdíjat, a nyugdíjemeléseket pedig csak a luxusnyugdíjakban részesülők érzik” – fogalmazott a párt.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

sss
2019. november 21. | 14:49
Az Ursula von der Leyen által vezetett testület december elsején léphet hivatalba.
1
sss
2019. november 21. | 11:07
A Jobbik szerint amíg az Európában elszigetelődött Fidesz-kormány keleten keres megértő rokonokat, a magyarokat kizsákmányolják, a fiatalok elvándorolnak.