Még több pénze lehet a Videotonnak, Orbán elengedheti a Puskás Akadémiát

Barangolás a NER-bajnokság labirintusában!

A portál úgy értesült, hogy Garancsi István tulajdonában álló székesfehérvári csapat további komoly bevételre tehet szert, mivel a klubot eddig is támogató MOL a jövőben a csapat vagy a hamarosan felépülő 14 ezer férőhelyes stadion névadó szponzora lehet.

Érdekesség, hogy utóbbi esetben a régión belül ez lehetne a második MOL Aréna névre hallgató stadion, hiszen az Orbán Viktor jóbarátja, Világi Oszkár által tulajdonolt, magyar állami pénzekkel támogatott Dunaszerdahely nemrégiben felépült stadionjának is a magyar olajvállalat a névadó szponzora.

A Videotont, melynek VIP-páholyában rendszeresen megfordul a NER-elit, sőt, maga Orbán Viktor is, már eddig is komoly, a közbeszerzési értesítőből jól ismert szponzorok támogatták a MOL mellett: a szintén Garancsi-tulajdonban álló Market Zrt, a Strabag, a ZÁÉV és a Magyar Építő Zrt.

A bajnokcsapat magyar szinten eddig is komoly összegből gazdálkodott: sajtóhírek szerint Huszti Szabolcsot például havi 50 ezer eurós fizetésért igazolták le februárban, de úgy hírlik, Berecz Zsomborért, a bajnokságból kieső Vasas egyszeres válogatott játékosáért is egymillió euró körüli összeget fizettek a fehérváriak.

Ide tartozhat még az a pletyka is, amit egyelőre érdemes óvatosan kezelni: a hírek szerint Orbán takaréklángra teheti a Puskás Akadémia-projektet. Az előző szezont kölcsönben Felcsúton töltő, majd most nyáron kivásárolt Ezekiel Hentyt rögtön kölcsönadták Mészáros Lőrinc eszéki klubjának, az NK Osijeknek, a csapat legeredményesebb támadója, az Eszékről igazolt Josip Knezevic pedig épp a Videotonhoz igazolgat. Sokan azt rebesgetik, a Puskás Akadémia a jövőben az eddiginél kisebb költségvetésű, valóban utánpótlásnevelő klubként funkcionálhat tovább, tervek voltak arra is, hogy mindezt a Honvéddal együttműködésben tegyék, hogy véget érjen a Puskás Ferenc neve miatti háborúskodás a két klub között, ám erre egyelőre jelenleg kicsi az esély. Intő jel ugyanakkor a csapat szurkolói számára (haha), hogy a távozó Pintér Attila helyét nem a korábban említett Bernd Storck, hanem Benczés Miklós vette át, aki korábban a másodosztályban is dirigálta már a csapatot.