Percekre volt a bravúrtól a Fradi, de még van esély a továbbjutásra

1-1.

A meccs nem volt túl látványos, ahogy közhelyeket puffogtató kommentátorok mondani szokták, inkább taktikai harc folyt a két csapat között, kevés helyzet alakult ki.

A Fradiban bemutatkozott négy új játékos is: a kezdőben kapott helyet az izlandi válogatott - a világbajnoki keretbe végül be nem kerülő - Finnbogason, a ghánai Frimpong, és az NB I tavalyi szezonjának gólkirálya, Davide Lanzafame, míg a Shakhtar Donyeck 2 millió euróra taksált kölcsönjátékosa, Petryak csereként állt be a csapatba.

Az első gólra a 62. percig kellett várni, ekkor Stephan Spirovski, a Fradi macedón válogatott légiósa vágott a kapuba egy lecsorgó labdát.

A közönség ekkor a korábbinál is nagyobb fokozatra kapcsolt, néhány helyzet kialakult mindkét kapu előtt, ám a 92. percben az izraeliek játékosa, Atar váratlanul lövésre szánta el magát. A veszélytelennek látszó kísérletet követően a labda megpattant Blazicon, a Ferencváros védőjén, a labda pedig a kapuban kötött ki.

A mérkőzés 1-1-es végeredménnyel ért véget, a Fradi így sokkal rosszabb helyzetben várhatja a visszavágót, mint azt néhány perccel a meccs vége előtt gondoltuk volna.

A Fradi játéka ennek ellenére biztató volt, ha a visszavágóig sikerül még jobban összeszokni az új igazolásokkal teletűzdelt csapatnak, és be tudnak találni a visszavágón, még a továbbjutásra is lehet esély.

A Ferencváros meglehetősen kritikus tábora a mérkőzés után megtapsolta a nagyot küzdő csapatot.

(Fotó: MTI)