2018. 07. 15. 16:08
MTI

A magyar női vizilabda-válogatott 32-5-re legyőzte a török csapatot

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 32-5-ös győzelmet aratott a török csapat felett vasárnap a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Bíró Attila együttese - amely szombaton, a nyitókörben 13-9-re kikapott a házigazda spanyoloktól - könnyed, átmozgató edzésnek beillő összecsapáson nyert.

Az Európa-bajnokság második napjának nyitómérkőzésére körülbelül ötven néző volt kíváncsi a helyszínen. A szervezők korrigálták a szombati bakijukat és ezúttal szépen szólt a magyar himnusz a Piscines Picornell uszodában.

A törökök az oroszoktól elszenvedett 35-4-s vereséggel rajtoltak, és ezúttal sem számíthattak sok jóra. A magyar szövetségi kapitány előzetesen közepes erősségű edzésnek minősítette ezt a mérkőzést, amelyen a két csapat közötti óriási különbség miatt még a különböző figurákat vagy az emberhátrányos védekezést sem lehet gyakorolni.

A magyar válogatott könnyedén szerezte a találatokat, mindenki feliratkozott a góllövők közé, a törököknek öt gól és néhány kivédekezett támadás jelentett csupán sikerélményt.

"Egy közepes edzésnek megfelelt, de a második fele most jön, lesz egy hosszabb úszás a lányoknak, így lesz teljes a nap"

 - mondta a találkozót követően Bíró Attila.

"Az volt az egyik cél, hogy mindenki lőjön gólt, ez sikerült, illetve azt kértem, hogy a lefordulásos játékban értékesítsék a kialakított helyzeteket, ez nagy százalékban sikerült is, ami mindenképpen pozitívum"

– tette hozzá a szakember, aki a szerbek ellen kedden már nehezebb mérkőzésre, de sima győzelemre számít.

"Valószínűleg nem lesz ennyi gól, de a szerbeket nem lenézve is magabiztos győzelmet várok. Nem lesz ekkora különbség, de mi már az oroszokra készülünk, ennek tükrében edzünk például együtt holnap délelőtt a hollandokkal"

- fűzte hozzá.

A magyar csapat kedden 15.30 órától a szerbek ellen folytatja szereplését.